Kundefordringer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

For foretak som selger på kreditt, kan kundefordringer utgjøre en vesentlig del av balansen. En revisor må forstå hvordan et selskap kan misregistrere kundefordringer, enten uforvarende eller forsettlig, for å uttrykke en ukvalifisert oppfatning av selskapets regnskap. Omvendt, som en regnskapsfører, er det nyttig å vite hva risikoen er, slik at du kan finne feil før en revisor gjør det.

Eksistens eller forekomst

En stor risiko for kundefordringer er eksistens. Fordi kundefordringer vanligvis består av aggregering av mange mindre kontoer, sender revisor bekreftelser til enhetens kunder for å verifisere betalingsbetingelsene og gyldigheten av gjelden. Revisorene vil sende disse bekreftelsene under deres kontroll og følge opp eventuelle mistenkelige eller uberørte bekreftelser. For ureturnerte bekreftelser vil alternative prosedyrer bli utført på et tilsvarende nivå av risiko. Alternative prosedyrer kan innebære telefon- eller fakskorrespondanse og undersøkelse av påfølgende kontantinnskudd.

fullstendighet

Fullstendighetserklæringen vedrører risikoen for at selskapet ikke har registrert alle kundefordringer. Fordi en revisor ikke kan teste selskapets registre for hva som ikke er der, vil CPA vanligvis teste fullstendighet ved å se på transaksjoner rundt periodens sluttdato. Ved å vurdere salgsprosessen og få trøst om selskapets evne til å behandle transaksjoner i riktig periode, reduseres risikoen for fullstendighetserklæringen.

Rettigheter og forpliktelser

Rettighetserklæringen vedrører risikoen for at fordringer på grunn av selskapet ikke er selskapets eiendom. En revisor vil bestemme risikonivået for denne påstanden ved å lære og forstå selskapets forretningsmodell og inntektssyklus. Når revisor har den nødvendige kunnskapen, vil han utforme spesifikke prosedyrer for å teste denne risikoen, hvis det er berettiget. Hvis ikke, kan forstå transaksjonssyklusen gi CPA den komforten hun trenger.

Verdsettelse eller allokering

Verdivurderingen av kundefordringer er en stor risiko for mange selskaper. Som fordringer må de holdes som netto realisasjonsverdi, og selskapene må foreta et estimat for innkrevbarhet og redusere balansen med en kvote for tvilsomme kontoer. Revisor må avgjøre om selskapets metodikk for estimatet er rimelig, samt å revidere den underliggende informasjonen som brukes til å gjøre estimatet. I selskaper hvor dette er et betydelig ledelsesberegning, kan godtgjørelsen være et leddpunkt blant ledelsen og revisorene.

Presentasjon og avsløring

Både internasjonale og amerikanske regnskapsstandarder har spesifikke retningslinjer for presentasjon og offentliggjøring av fordringer. Risikoen i presentasjonen er at balansen i selskapets regnskaper og fotnoter ikke kan presentere selskapets balanser rettferdig. Vanligvis vil både selskapet og revisor gå gjennom sjekklister for regnskap for å analysere presentasjonen og offentliggjøring av disse saldoer.

Anbefalt