Noter Kundefordringer mot Kundefordringer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Noter fordringer og kundefordringer vises både på balansen som eiendeler. Kundefordringer sporer penger du skylder, men har ikke mottatt ennå. Noter fordringer gjør også, men denne kategorien inneholder bare gjeld som har et notat vedlagt. Gjeld notert som fordringer mottas vanligvis tilbake over en lengre periode.

Kundefordringer

Anta at firmaet leverer $ 2000 av kulelager til en kunde. Hvis de ikke betaler på forhånd, presenterer du dem med en faktura, og skriv deretter inn $ 2,000 i dine forretningsrekorder. Med mindre du driver din virksomhet strengt på kontanter, teller du $ 2000 som inntekt når du leverer kulelagrene. Når du oppdaterer balansen, tar du det totale beløpet kundene dine skylder deg og registrerer det som kundefordringer. Akkurat som $ 2.000 regnet som inntekt, behandler du det som en ressurs i balansen.

Gjeldsbrev

Gjeld inkludert i kundefordringer er vanligvis kortsiktig med betaling på 30 dager eller mindre. Det kan ikke være noe skriftlig i tillegg til fakturaen din, men du har fortsatt rett til betaling når du leverer varene. Hvis kunden ønsker å betale over en lengre periode, eller du er usikker på at de er troverdige, kan du foretrekke å bekrefte gjelden med et løftebrev.

Et løftebrev er en skriftlig IOU. Anta at du kontrakt for en $ 30.000 remodeling jobb, men kunden kan ikke betale deg i seks måneder. Du krever at de signerer et løftebrev som sier "Jeg, John Q. Kund, skylder $ 15 000 på grunn av seks måneder fra denne datoen." Vanligvis setter notatet også en rente. Skrevet riktig, er notatet juridisk bindende. Det er også "omsettelig", for eksempel hvis du selger eller gir notatet til noen andre, har de samme krav på John Q.s penger som du gjør.

Hvis en kunde har problemer med å betale sin kundefordring, vil enkelte bedrifter tilby mer tid til å betale, i motsetning til å signere et løpende notat som angir de nye vilkårene.

Noter Mottas

Hvis kundene dine skylder gjeld som har obligatoriske notater vedlagt, registrerer du gjeldene under fordringer. Dette skjer i balansen separat fra kundefordringer, selv om det fortsatt teller som en eiendel. Anta at kunden din er to måneder forsinket og betaler en $ 1.100 regning. Du tilbyr tre måneder ekstra tid til å betale, i motsetning til et løftebrev, og kunden er enig. Du trekker $ 1.100 fra kundefordringer og skriver det inn i fordringer.

Kundefordringer går på bøkene som en nåværende eiendel. Du gjør det samme for den delen av noter som du forventer vil bli avgjort i neste år. Pengene du mottar mer enn 12 måneder ut, går på bøkene som en langsiktig eiendel.