Hvordan leie en dagsleder

Anonim

Hvis bedriften din trenger noen dagarbeidere, eller du er et hus som trenger hjelp med noe annet arbeid rundt hjemmet, er det en god ide å ansette et par dagarbeidere du betaler per time for kortsiktig arbeid. Å ansette en daglærer kan spare penger i forhold til å ansette et firma for å gjøre arbeidet, eller ansette en tradisjonell medarbeider.

Legg inn en flier for dagarbeidere på din lokale matbutikk eller restaurant som har et oppslagstavle. Det bør inneholde ditt navn, omfanget av arbeidet du trenger arbeidere for, og prisen du er villig til å betale. Pass på at du også inkluderer telefonnummeret ditt.

Sjekk ut et område i byen der dagarbeidere ser ut til å vente på jobb. Du kan knytte til en hel gruppe mennesker som har erfaring med å gjøre mange typer arbeid, fra konstruksjon og maleri for å fullføre arbeid og landskapsarbeid.

Spør venner og familie om de har ansatt noen dagarbeidere som de likte i fortiden. Spør om hvor fort arbeideren deres var, og hvor mye de betalte, og kvaliteten på arbeidet som ble produsert.

Opprett en rask formell kontrakt for deg og dagslæreren å signere. Kontrakten skal inneholde dato, arbeidsomfang og avtalt pris. Du kan velge å betale per time, eller betale for jobben som skal fullføres.

Sjekk med dagarbeideren din for bevis på innvandringsstatus. Det er mange ulovlige innvandrere som søker å få jobber uten riktig dokumentasjon, og å ansette en ulovlig innvandrer er en alvorlig forbrytelse. Enhver arbeidstaker du vil leie bør ha enten et arbeidstillatelsekort eller et grønt kort. Husk at et personnummer ikke er et ekspresbevis for innvandringsstatus, så stol ikke på en for å bevise at dagarbeideren din har tillatelse til å jobbe i de uskadede statene.