Hvordan leie en publicist

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvordan leie en publicist. Polsk bildet ditt ved å ansette en ekspert i PR. Enten du er i næringslivet eller foran Hollywoods kameraer, er det nyttig å ha en publicist når pressen ringer. Denne proffsen kan beskytte ditt rykte og fremme din karriere.

Finn et PR-firma som spesialiserer seg på næringslivet eller bransjen for å møte dine behov. Public Relations-databasen "Find-A-Firm" identifiserer PR-firmaer som kan passe din bedrift.

Bestem et budsjett og hvor mye tid du har råd til å ansette publikum. Når midler er begrenset, eliminere høyprofilerte firmaer eller foreta en kostnadseffektiv anaylsis.

Møt med dine potensielle publikasjoner. Gi dem bakgrunnsinformasjon om selskapet. Forklar målene til publicisten du håper å oppnå. Intervju med publikumene for å lære om profesjonell historie, omdømme i bransjen, suksesser og mediekontakter. Finn ut hvor mange kunder de har som har samme profil som deg eller din bedrift. Lei noen som forstår din bransje. En high-powered publicist med en klient liste over profesjonelle idrettsutøvere kan ikke være publisist for en romanforfatter eller administrerende direktør i et apparatfirma.

Få komplette historier fra publikum. Be om å se kampanjer og PR-plasseringer de har utført i løpet av det siste året. Be også om å se kampanjer og plasseringer de har overvåket for kunder eller firmaer som passer til samme profil som deg. Spør om deres kontakter i de ulike media. Hvis du vil gjøre TV eller radio, må du spesifisere eventuelle nylige bestillinger de har gjort i disse stedene. Be dem å navne show. En bestilling på Oprah er mye mer imponerende enn å få noen bestilt på en lokal kabel-TV-snakkeserie (selv om det også kan ha en verdi).

Underholde forslag. Publikisten bør presentere en prøvekampanje. Se hvor godt hver publicist selger ditt eget produkt eller din historie. Spør vanlige og vanskelige spørsmål som du forventer å høre fra folk interessert i produktet ditt. Hvis publisister ikke kan selge deg på deg eller ditt produkt, kan han ikke selge enten for publikum. Mål publikums evne til å håndtere press og spørsmål.

Forhandle vilkårene i en avtale og signere en kontrakt. Definer nivået på metning du forventer at publicisten skal oppnå. Angi målbare referanser som lar deg avslutte avtalen hvis de ikke er oppfylt. Eller registrer deg for en kort prøveperiode, si 3 måneder, med et 6-måneders alternativ basert på ytelse. Kontrakten bør fastsette at du alene vil avgjøre om du skal hente opsjonen.

Tips

  • Ikke begrens deg til publikum med kontorer i ditt område. Du kan finne noen like effektive basert 1000 kilometer unna. Fokuser på om denne personen kjenner din bransje og har kontakter til å gjøre jobben.