Årlig ytelsesvurdering Vs. Merit Review

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den årlige ytelsesvurderingen og fortjenestevurderingen er vilkår som ofte kastes rundt under den årlige eller halvårlige prosessen med å evaluere ansatte. Selv om årlige og fortjeneste vurderinger er forskjellige, er de ofte forvekslet med hverandre eller har blandet betydning. Mens en gjennomgangstype fokuserer på gjennomgang av ansattes ytelse, tar den andre et mer objektivt perspektiv.

Årlig ytelsesvurdering

En årlig resultatrevisjon refererer til evalueringen av arbeidstakerens ytelse i stillingen. Resultatrapporteringen er ofte et kort møte hvor arbeidsgiver diskuterer alle de tingene som medarbeider gjør riktig i jobben, og adresserer problemene eller problemene som må forbedres. Gjennomgangen gjennomføres av arbeidsgiver eller en leder i avdelingen der arbeidstaker jobber. En positiv ytelsesvurdering kan føre til lønnsøkning eller en forfremmelse for den ansatte.

Merit Review

Meriteringsprosessen er handlingen hvor en eksternsider gjenoppfatter informasjonen og fakta som diskuteres i en gitt situasjon. Fortjenesteprosessen er å avgjøre om avgjørelsene i den opprinnelige gjennomgangsprosessen er korrekte og gyldige. Denne prosessen brukes til å sikre en rettferdig og pålitelig behandling av arbeidstakere i et selskap, fordi en arbeidsgiver kan gi en dårlig anmeldelse basert på personlige meninger om en ansatt.

Målet med vurderingene

Målet med en årlig prestasjonsvurdering er å hjelpe medarbeiderne til å holde seg på riktig spor med jobboppgaver og ansvar. Hvis arbeidstaker har det bra, gir arbeidsgiveren belønninger. Hvis medarbeideren trenger hjelp i jobben, kan en ansattes utviklingsprosess begynne, der medarbeider får assistanse og veiledning for å forbedre arbeidet eller sette individuelle mål. Formålet med en fortjenestevurdering er å korrigere eventuelle beslutninger fra den opprinnelige evaluatoren for å sikre at arbeidstaker får en skikkelig vurdering og gjennomgang. Meritanmeldelsens mål er å sikre at informasjonen er faktisk korrekt og akseptabel for alle involverte parter.

Årlig og Merit vurderinger

Den årlige arbeidstakerevalueringen og fortjenesteutredningen kan være en del av samme gjennomgangsprosess. Dette kan være grunnen til at de to begrepene ofte blir blandet eller forvirret. Granskeren gjennomfører en vurdering av arbeidstakeren hvor arbeidstakerens ytelse diskuteres i både positive og negative aspekter. Basert på informasjonen hjelper anmelderen arbeidstakeren med å forbedre arbeidskvaliteten eller tildeler en kampanje eller heve basert på arbeid godt utført. Merit-anmelderen bestemmer om kampanjen eller oppkjøpet er den riktige beslutningen for medarbeideren basert på opplysninger om ansatte.