Hva betyr en lav fortjenestemargin?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En lav fortjenestemargin betyr at virksomheten din ikke effektivt konverterer inntekter til fortjeneste. Dette scenariet kan skyldes priser som er for lave eller for høye kostnader for solgte varer eller driftskostnader. Lav marginer bestemmes i forhold til din bransje og historiske sammenheng innenfor ditt firma.

Lav marginfaktorer

Bedrifter sporer tre forskjellige fortjenestemarginer: bruttomargin, driftsmargin og netto margin. På hvert nivå av bedriftens resultatregnskap delte du et bestemt fortjenestegrad ved inntekt i perioden for å bestemme marginen. Bruttomargin er for eksempel brutto resultat dividert med omsetning.

Bruttoavkastningen er tilsvarende omsetning minus COGS, eller variable kostnader. Et utgangspunkt for lave marginer er lave prispoeng. Hvis virksomheten din ikke belaster hvilke varer som er verdt, savner du ekstra inntektsmuligheter. Lading $ 9,99 for et element som koster deg $ 6 tilbyr begrenset bruttomargin i forhold til lading $ 12,99 for det samme elementet.

Utgifter er ofte den delen av marginen som bedrifter sliter med å kontrollere. Høye materialer eller lagerkostnader, fraktkostnader eller emballasjekostnader kan føre til store COGS. Bygging av leie, bruksavgifter og lønnsom arbeid er blant de potensielt kostbare driftskostnadene.

Lav marginal tolkning

Deklarering av marginer "lav" er relativ. En 30 prosent bruttomargin er svært lav i enkelte næringer eller sektorer, men det er på nivå eller høyt i andre. Teknologisektoren hadde en gjennomsnittlig bruttomargin på 49,06 prosent pr. April 2015, ifølge CSIMarket. Derfor er en virksomhet med en bruttomargin på 35 prosent godt under industristandarder. I motsetning til dette er et teknologibedrift med en bruttomargin på 60 prosent mye mer effektiv. Næringsnormer varierer basert på kostnadsstrukturer og konkurranse. En lav margin er også i forhold til bedriftens tidligere ytelse. Generelt gir stabile og stigende marginer positiv økonomisk helse for en bedrift.

Negative virkninger

I noen tilfeller er lave marginer i tråd med selskapets innsats for å aggressivt øke markedsandelen. Du kan ofre kortsiktig profitt for å generere trafikk. Men lave marginer som ikke er en del av en strategi betyr at du ikke skaper sterkt fortjeneste fra forretningsaktiviteter og inntekter. Uten margin forbedringer, kan din bedrift slite å holde tritt med gjeld og utgifter, investere i ekspansjons- og distribusjonsinntekt til eiere.

Forbedring av lave marginer

Etter at du har kjennskap til faktorene som bidrar til bedriftens lave marginer, kan du ta skritt for å forbedre profittets effektivitet. Markedsundersøkelser gir innsikt i om du har plass til å heve prisene på varene dine. Gjennomgang av leverandøralternativer, forhandling av lavere kostnader og kjøp i større mengder er strategier for å senke COGS. På samme måte kan man se på lavere driftsmuligheter ved å trimme faste utgifter.