Slik konfronterer du upassende kommentarer på jobben

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Uansett om det er fargekommentaren som er beregnet som en vits eller direkte uttalelser som er ment for å forfalske eller browbeat, har upassende kommentarer på arbeidsplassen potensialet til å skape et fiendtlig arbeidsmiljø, skade ansattes moral og bringe produktiviteten i fare. Hvis du er mottaker av en slik kommentar, kan du stå uten å være den dårlige fyren.

Adresse person direkte

Etter å ha hørt en upassende kommentar på jobben, kan noen mennesker være så forbauset at de bare går bort i stedet for å henvende seg til overtrederen. Konsulenttjenester for karriere Kredittilsynet anbefaler å svare høflig i stedet. Når du gjør dette, vær spesifikk om hva problemet er og unngå å bruke absolutes som "alltid". Et eksempel på et svar ville være: "Det du sa til meg akkurat nå var vulgært og upassende. Jeg er ubehagelig med kommentarene dine og jeg ber deg om å slutte."

Sakte ned samtalen

Det kan være skremmende å møte en person som nettopp har gjort en upassende kommentar. Hvis personen er spesielt aggressiv, en mobb eller noen som bare liker å få andre til å føle seg ubehagelig, kan ditt svar bare legge til drivstoff til personens ondskap snarere enn å slukke det. I slike tilfeller ta et skritt tilbake og be personen om å gjenta seg selv. Kanskje du misforstått, eller personen sa noe i skynd, hadde en fri dag, eller bare trengte å blåse litt damp. Ved å gi personen en ny sjanse, klargjør du hensikt og unngå å være anklager i den andres øyne.

Ta det gjennom kommandokjeden

Hvis personen fortsetter å gi upassende kommentarer etter din første forespørsel om å stoppe kommentarene, gjenta din første forespørsel om at han stopper og gi ham beskjed om at du vil varsle ledelse og menneskelige ressurser hvis han fortsetter. På dette punktet skriver du ned kommentarene og når og hvor de skjedde. Hvis det er nødvendig, kan du presentere notatene til dine nærmeste veiledere, slik situasjonen garanterer. For spesielt vanskelige tilfeller må du kanskje klage på stadig høyere nivåer av ledelse, spesielt hvis din nærmeste veileder ikke griper inn.

Etablere forventninger

Bruk din erfaring for å hjelpe arbeidsgiveren til å ta en proaktiv holdning som kan hindre at medarbeiderne gjør upassende kommentarer i fremtiden. The American College of Healthcare Executives fortaler å etablere en klar adferdskode som definerer trusler og vold - både verbalt og ikke-verbalt. Politikken bør oppsummere eksempler på forskjellige typer misbruk og uttrykkelig si at disse atferdene ikke tolereres i organisasjonen. Personalet skal være opplært for å identifisere hva som er upassende, sette opp prosedyrer for rapportering og undersøkelse av påstander, og opprettholde standarder for korrigerende tiltak.