Kan arbeidsgivere sjekke din sykeforsikring?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Forbindelsen mellom arbeidsgivere og helseforsikring kan la ansatte føle seg litt urolig. Tross alt, hvis en arbeidsgiver bidrar til å betale for helseforsikring, står det til grunn at den har rett til å vite om hvordan den brukes. Ifølge føderal lov, kan arbeidsgivere ikke se på enkeltpersoners medisinske journaler, men er tillatt rapporter om samlet helseforsikring bruk.

HIPAA

Den føderale helseforsikringsportabilitets- og ansvarsloven gir store personvernrettigheter for pasienter. Bare pasienter, egnet medisinsk personell og forsikringsselskapsansatte etter behov kan se medisinske journaler. Selv pasientfamilier har ikke rett til medisinsk journal eller informasjon uten samtykke fra pasienten. Følgelig kan ingen medisinske leverandører eller forsikringsselskaper dele informasjon om en ansattes helse med en arbeidsgiver.

Økonomisk informasjon

Arbeidsgivere har lov til å overvåke helseforsikringsutnyttelsen. Det betyr at en arbeidsgiver kan se hvor mye krav som blir belastet sin helseforsikringsplan. Forsikringsselskaper kan dele både aggregerte kostnader for hele arbeidsstyrken og krav pr. Ansatt. På denne måten kan en arbeidsgiver vite at en medarbeider har fått større enn vanlig mengde helsetjenester - men ikke detaljene, inkludert navnene på leverandører og fasiliteter.

Grunner

Økt helseforsikring kan føre til høyere premier for et helt selskap. Arbeidsgivere overvåker helseforsikring bruk for å holde øye med om forsikringsplaner møter medarbeiderbehov og for å se hvordan forsikringsbruk vil påvirke ytelseskostnader. Høy forsikringsutnyttelse kan tvinge arbeidsgivere til å handle for nye helseplaner for å holde dekning rimelig.

avsløringer

I enkelte tilfeller velger ansatte å dele medisinsk informasjon med arbeidsgivere. Dette er helt lovlig. For eksempel kan en ulykke som fører til funksjonshemming føre til at en ansatt kan be om spesielle boliger fra en arbeidsgiver. På samme måte krever opptak eller kortsiktig funksjonshemming på grunn av en komplisert eller alvorlig medisinsk tilstand vanligvis at ansatte skal dele personlig informasjon med arbeidsgivere. Mest åpenbart er det vanskelig å be om barselsorlov uten å gi noen medisinsk informasjon. I tillegg forbyder HIPAA ikke arbeidsgivere å be om relevant medisinsk informasjon som kan være nødvendig for å forlate, administrere en ytelsesplan eller rimelig innkvartering. Utgivelse av slik informasjon krever imidlertid bemyndigelse fra ansatte.

Anbefalt