Kan arbeidsgivere avsløre grunner for oppsigelse?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En av de ubehagelige delene av enhver bedrift er sporadisk behovet for å si opp ansatte. Ansatteoppsigelse kan stamme fra mange grunner, inkludert dårlig ytelse, et behov for arbeidsgiverens del for å kutte kostnader, omstrukturering av bedrifter og brudd på arbeidsplasspolitikk. I hvert tilfelle kan arbeidsgiveren velge å avsløre årsaken til oppsigelsen. Det kan imidlertid føre til utilsiktede konsekvenser.

Lovlige krav

Arbeidsgivere er bundet av de faglige avtalene de er enige om og de ansettelsesavtaler de signerer når de ansetter arbeidstakere. Når det foreligger en ansettelsesavtale, kan det inneholde bestemmelser for å oppgi grunner til oppsigelse. Hvis kontrakten også forbyder oppsigelse av visse grunner, sikrer opplysningskravet at en arbeidsgiver har en gyldig grunn til å skille en ansatt. Disclosure krav også bidra til å forhindre ulovlig oppsigelse basert på diskriminering, noe som er ulovlig under føderale lover, nemlig Civil Rights Act av 1964.

farer

Å redegjøre for oppsigelse kan være farlig for arbeidsgivere som gjør det så tilfeldig og uten å konsultere juridiske eksperter. Hvis en arbeidsgiver frivillig opplyser en grunn for oppsigelse som bryter med en ansettelseskontrakt, kan han møte sivile straffer for ugyldig oppsigelse. Det samme gjelder om en arbeidsgiver innrømmer å avslutte en ansatt på grunn av rase, kjønn, etnisitet eller religion. Arbeidsgivere kan unngå disse problemene ved å bruke et standard oppsigelsesbrev som inneholder en liste over lovlige grunner for oppsigelse. Bedrifter kan også ønske å forhindre at veiledere avslører begrunnelse for oppsigelse i noen annen form enn det offisielle brevet, som et spørsmål om politikk.

Utenfor opplysning

I tillegg til å oppgi en grunn til oppsigelse til den ansatt som blir sparket, kan en arbeidsgiver også avsløre årsaken til utenforstående innenfor grensene eller begrensningene i en ansettelseskontrakt. Hvis du mangler en kontrakt og søker om en ny jobb, kan din potensielle arbeidsgiver kontakte din tidligere arbeidsgiver for å be om informasjon om grunnen til oppsigelse, lønnshistorie og overordnet ytelse. Dette betyr at du må inkludere en sannferdig grunn til å forlate din tidligere jobb på CV og ansettelsesprogrammer, siden det ikke er noe å stoppe din tidligere arbeidsgiver fra å avsløre årsaken til oppsigelsen.

Foreløpig avsløring

I noen tilfeller vil en arbeidsgiver avsløre begrunnelse for oppsigelse i stedet for gjennom en formell meldingsprosess. For eksempel kan en arbeidsgiver som står overfor økonomiske vanskeligheter, kunngjøre forestående avskedigelser for å kutte kostnader og redusere lønn. Kunngjøringen kan inneholde opplysninger om kriterier for oppsigelser, for eksempel ytelse, redundans eller anciennitet. Arbeidstakere som mottar oppsigelse merker kort tid etter at en slik kunngjøring vil ha en generell forståelse for årsakene til oppsigelsen.