Hvordan fungerer marineforsikring?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Dekning

Havforsikring er mye som enhver annen form for forsikring: Den beskytter mot skade eller tap av noe av verdi. Det kan dekke skip, last, terminaler eller porter. Det kan til og med dekke rørledninger og oljeplattformer.

Beskyttelse og erstatning

Denne typen forsikring dekker eventuelle skader på lasten skipet bærer; det beskytter skipets eiere mot ansvar som følge av skade eller død av noen om bord på skipet; og det dekker infrastruktur, som brygger og broer, som er skadet av skipet.

fartøy

Skipene selv er forsikret med skrogforsikring. De vanlige klausulene i politikken dekker skader knyttet til brann, kollisjon, synkende og stranding. I kollisjonsklausuler strekker forsikringen seg til begge skipene som er involvert.

Last

Selskaper som leverer varer internasjonalt har noen muligheter. De kan velge en åpen fraktpolitikk, som dekker varene fra avgang til bestemmelsessted, selv under landtransport. De kan også velge å dekke bare spesifikke farer (brann, etc.), eller alle risikoer. Selskapet kan også velge å ha forsikringsdekselet kun en bestemt transaksjon.

Anbefalt