Hvordan fungerer skiftbudgivning?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du driver en bedrift eller en organisasjon, kan det være vanskelig å planlegge ansatte til å arbeide på bestemte timer eller på bestemte steder. Noen ansatte sannsynligvis vil ikke være fornøyd med skiftet eller plasseringen de har blitt tildelt. I stedet for å prøve å gjette eller konsekvent søke tilbakemelding fra ansatte om deres preferanser, kan du bruke et arbeidsbudprogram for å gjøre dem til en del av løsningen. Disse programmene er spesielt effektive for ansatte som sykepleiere eller politibetjente som jobber døgnet rundt på forskjellige steder.

Shift-budgivning tillater ansatte å legge inn et bud i et datasystem. De som legger inn bud, finner en arbeidsplan på datamaskinen som har flere oppføringer av datoer, skift og steder. Ansatte lokaliserer datoene, tidspunktene og stedene hun ønsker å jobbe i, og legger bud på hvor mye hun vil bli betalt for å jobbe i disse timene. På slutten av prosessen tildeler en leder, eller datamaskinen, skiftene, vanligvis til de som har de laveste budene. Datamaskiner kan klare denne delen av prosessen hvis en blanding av arbeidere kan fylle et skifte. Ledere har en tendens til å ta endelige beslutninger hvis et skift trenger en blanding av arbeidstakere med ulike ferdigheter og erfaring.

Arbeidsgiverfordeler

Arbeidsgivere finner skiftbudgivning å være fordelaktig fordi det løser flere problemer samtidig. Ledere trenger ikke å bekymre seg om hvem som skal tildeles hvilket skifte, fordi de ansatte i siste instans jobber dette ut selv. Ved å tillate ansatte å by på timer - inkludert overtidstimer - sparer arbeidsgiveren fortsatt mer penger enn det ville dersom det var behov for å ansette kontrakt eller midlertidige arbeidstakere for å fylle ubemannede skift.

Ansattes fordeler

Ansatte som har preferanse i timer og steder, er i stand til å ta valg som hjelper dem med å bestemme hva som er viktigere - skiftet eller lønnen. Shift-budgivning gir også ansatte mulighet for økt fleksibilitet. For eksempel kan en ansatt som er forelder, ønske å jobbe forskjellige timer når skolen er i økt enn hun ville ønske å jobbe når det ikke er noen skole.

ulemper

I enkelte skiftbudgivningsprogrammer er preferanse ikke bare gitt til de som har de laveste budene, men også til de som har anciennitet på arbeidsplassen. Dette kan forårsake frustrasjon for yngre medarbeidere som kan ha problemer med å gjøre det i skiftene enn de ønsker å jobbe med. På samme måte kan enkelte arbeidsgivere ha det vanskeligere å tiltrekke seg nye ansatte eller beholde ansatte som ikke liker hvordan skiftebudgivningsprosessen fungerer. Dette kan også være tidkrevende, ettersom ansatte må fortsette å sjekke for å se om de trenger å gjenbud da nye bud kommer inn.