Hva er omfattende ansvarsforsikring?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Du finner ikke 21. århundre forsikringsselskaper som tilbyr deg omfattende ansvar eller omfattende generell ansvarsforsikring. Det er en utdatert periode, men ikke et utdatert konsept fordi den gamle CGL-meningen er den samme som meningen med generell ansvarsforsikring i dag. Under begge navn beskytter den din bedrift hvis du er ansvarlig for å skade noen andre eller skade hans eiendom.

Tips

  • Omfattende ansvar er et gammelt begrep for det som nå kalles generell ansvarsforsikring. Det beskytter deg og din bedrift hvis du blir saksøkt for fornærmelse eller forringelse eller hvis du skader noen eller ødelegger andres eiendom.

Kommersiell allmennansvar Dekning

Under et hvilket som helst navn beskytter kommersiell generell ansvarsdekning, eller CGL, deg om du må dekke skader til eksterne parter. Hvis en kunde eller besøkende slipper og faller på trappene på kontoret, er du ansvarlig på samme måte som et hus. CGL dekker de medisinske utbetalingene og betaler juridiske kostnader dersom den skadede ønsker å saksøke. Hvis den skadde falt og brøt mobiltelefonen hennes på høsten, er den også dekket. Noen politikker sparker også inn hvis dine ansatte forårsaker skade på kundens lokaler.

Produktansvar er en viktig del av CGL. Anta at et leketøy gjør deg til skarpe biter, eller din økologiske omelett gir en matforgiftning hos kundene. Når ditt produkt eller din tjeneste forårsaker personskade eller skade på eiendom, kan CGL dekke advokatkostnader og skade hvis saken går til retten. Personskade- og reklameskadesdekning beskytter deg hvis noen mener at du har fornærmet dem eller at reklamen for din bedrift er bedragerisk. Hvis du bruker uavhengige entreprenører til å håndtere noen av arbeidsbelastningen, beskytter CGL dekning deg hvis de medfører samme skade.

Hva CGL dekker ikke

Navneendringen fra helhetsansvar til alminnelig ansvar betalt for å gjøre navnet mer nøyaktig. Verken den gamle CGL eller den nye er virkelig omfattende fordi de ikke dekker alt. Endring av navn holder kundene fra å anta at de gjør det.

For eksempel, hvis en selger krasjer bedriftsbilen til et annet kjøretøy, er CGL ikke interessert: Du trenger kommersiell bilforsikring for den situasjonen. CGL dekker skader og skader forårsaket av dine produkter eller tjenester, men det betaler ikke for økonomisk skade fra savnede frister eller manglende levering. For det trenger du profesjonell ansvarsforsikring. Søksmål fra dine egne ansatte og skade på bedriftenes eiendom faller utenfor CGL-dekning også. Ditt forsikringsselskap vil gi deg et CGL-dekningskjema som forteller hva som er dekket og hva som er unntatt i uttømmende detaljer.

Trenger du CGL?

Vanligvis har du det bedre å bære generell ansvarsforsikring enn ikke. Det betyr ikke at du må kjøpe det separat. En standard bedriftseiers policy kombinerer generell ansvar med eiendomsbeskyttelse, slik at du får dem begge. Hvis du kjøper CGL på den måten, kan ansvarsgrensen imidlertid være lavere enn du trenger. Sjekk retningslinjene og se om det er tilstrekkelig for dine behov.

Noen bedrifter trenger ikke mye. Hvis du er en webdesigner som arbeider hjemmefra og kommuniserer med kunder over internett, er du mindre sannsynlig å skade andre enn en kjøkkenreparatør som arbeider i en persons hjem. Men du kan fortsatt finne deg selv på slutten av en slander søksmål for noe du sa om dine konkurrenter, eller en klient kan hevde at annonsene dine ikke er sannferdige. Geografi er også en faktor. Noen stater stiller begrensninger på skader, mens andre stater er mer sjenerøse til seierne saksøkerne. Din forsikringsagent kan hjelpe deg med å finne ut riktig dekningsnivå.

Selv om du ikke trenger mye nå, er det smart å revurdere situasjonen hvert år. Hvis du har gått fra en enmansbutikk til å ha to dusin ansatte som kjører for deg, går sjansen for at noe går galt, opp i henhold til det.

Anbefalt