Forskjeller mellom offentlig ansvarsforsikring og generell ansvarsforsikring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ansvarsforsikring er en form for spesialforsikring som dekker den forsikredes juridiske ansvar i en overdrevet hendelse eller hendelse. Ansvarsforsikring er oftest funnet i bilforsikring, men du kan få det for alt fra forsikringsdekning til huseiereforsikring. I virksomheten er to vanlige skjemaer offentlig ansvar og generell ansvar.

Generell ansvarsforsikring

Generell ansvarsforsikring, ofte forkortet til GLI, er en form for allomfattende forretningsforsikringsdekning. Den dekker ditt juridiske ansvar i tilfeller av personskade, personskade (herunder brudd på brudd på immaterielle rettigheter) og produktansvar eller tap.

Fordeler med generell ansvar

GLI er som en "catch-all" forsikringspolicy for bedrifter - den dekker de viktigste, og beskytter selskapets eiendeler i tilfelle en katastrofal hendelse.

Ulemper med generell ansvar

Premie er omfattende sammenlignet med medianeansvarspremier, noe som gjør det vanskelig for små og mellomstore bedrifter å ha generell ansvarsforsikring. GLI inkluderer heller ikke arbeidstakerens kompensasjon eller faglig erstatningsdekning.

Offentlig ansvarsforsikring

Offentlig ansvarsforsikring - eller PLI - beskytter en virksomhets interesser når en kunde eller annen tredjepart lider skade eller annet tap eller skade i virksomhetenes lokaler. Det er den krevende form for ansvarsforsikring for enhver bedrift som åpner sine dører for allmennheten, spesielt forhandlere. PLI er sammenlignbar med "minimumsdekning" autoansvarsforsikring.

Fordeler med offentlig ansvar

PLI tilbyr vanligvis de mest økonomiske premiene som er tilgjengelige, og lar deg betjene uten å bekymre deg for om virksomheten din vil gå konkurs som dekker en skade eller skade krav som er innlevert av en kunde skadet i butikken din.

Ulemper med offentlig ansvar

PLI dekker bare ditt ansvar mot offentlige krav; Du er fortsatt åpen for krav fra ansatte, leverandører, investorer, og selv deg selv, med mindre du kjøper flere former for forsikringsdekning. Du kan også være ansvarlig for eventuelle utgifter som overskrider retningslinjene dine.