Hva er et omfattende intervju?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Avgrensning av en gruppe jobbkandidater begynner vanligvis med et sett med innledende intervjuer. Disse kan være korte og søte, og tar akkurat nok tid til å få en følelse for hver potensiell ansatt. Men når listen over seriøse kandidater er blitt identifisert, maler omfattende intervjuer et klarere bilde av hvem som kan være den rette passformen for stillingen.

Ta den tiden du trenger

Et omfattende intervju tar tid og bør utføres uten avbrudd. Det bør også inkludere intervjuer av flere medarbeidere. Samle intervjulaget ved å plukke opp representanter fra menneskelige ressurser og andre relevante avdelinger. Be noen veteranmedarbeidere til å tilbringe tid med utsiktene og gi tilbakemelding. Når du planlegger intervjuet med kandidaten, gi råd til ham hvor lenge du tror hele prosessen vil ta, slik at han kan blokkere tiden som trengs. Forbered en tidsplan for alle intervjuere slik at alle er klar over tidslinjen og kan holde seg på sporet.

spørsmål

Et omfattende intervju er en tid for å samle informasjon om kandidatens relevante erfaring. Spørsmål skal være historiske i motsetning til hypotetiske. Med andre ord, i stedet for å spørre kandidaten hvordan han kan takle en situasjon, be om konkrete eksempler fra hennes tidligere ansettelse.

Selv om evaluering av tidligere erfaring er viktig, er spørsmål om fremtiden like viktig. Spør kandidaten hva hun tenker for sin neste stilling, hvordan hun kan bruke sine talenter og oppleve, hva hennes lange mål er, og hvordan hun ser seg som en passform for den åpne stillingen.

Personlighet

En kandidat med relevant erfaring, topp akademikere og alle de riktige svarene kan fortsatt ikke være den rette personen for jobben. Et omfattende intervju bør inkludere spørsmål som dykker inn i personlighetstrekkene til kandidaten. Det bør også være en tid å observere hans oppførsel. Lag en komfortabel atmosfære som gjør at forsvar kan komme ned og oppfordrer til engasjerende samtale. Start intervjuet med lett samtale for å bygge rapport. Dette vil stille tonen til de tøffere spørsmålene som kommer senere i intervjuet.

Tips

Selv om et omfattende intervju er basert på en stor mengde tid, må det være fokusert på kvalitet. Forbered spørsmål, planlegg de riktige personene og samle så mye informasjon som mulig.

Etter å ha satt sammen intervjuet, angi forventningene til intervjuet. Ikke anta at hver medarbeider er kjent med konteksten. Gi eksempler på spørsmål, men planlegg en strategi, slik at spørsmål ikke dupliseres.

Unngå skremmende panelintervjuer.

Ikke vær redd for å dype dypt når du diskuterer relevant erfaring i tidligere jobber. Still spørsmål som vil slå noen få steiner og fortsett å grave forsiktig for å få så mye informasjon som mulig.

Anbefalt