Definisjon av ineffektivt lederskap

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å vite hvordan å lede effektivt kan bety forskjellen mellom suksess og fiasko. Ineffektivt lederskap fører til desillusjon, opphør og spenning i et bredt spekter av forsøk som forretninger, lagsporter og politikk. Ineffektive ledere mangler modet til å takle vanskelige problemer, og ofte skifter skylden til andre. Å vite hva egenskaper karakteriserer ineffektive ledere, er nyttig fordi det kan gi et referansepunkt for hva som ikke skal gjøres som leder.

Selvtilfredshet

Ineffektive ledere føler at alt arbeidet er gjort. De tror ikke at forbedringer kan eller burde gjøres. I motsetning til gode ledere forsøker ineffektive ledere ikke å se på verden på en ny måte eller å finpusse sine lederegenskaper. Deres selvtilfredshet fører ofte til at etterfølgere mister respekt for dem, fordi deres etterfølgere føler at de følger forgjeves. Mangelen på initiativ som ineffektive ledere representerer, kan til og med falle ned til sine etterfølgere, noe som gjør det vanskelig å oppnå suksess.

Dårlig kommunikasjon

Hva en leder kommuniserer og hvordan hun kommuniserer det, spiller en stor rolle for å avgjøre om en leder er ineffektiv. Ineffektive ledere gjør ordrer og gir instruksjoner som er gåtefulle og misforstått. Underordnede eller andre lagmedlemmer har ofte vanskeligheter med å forstå lederens motivasjon bak visse bestillinger fordi de ikke gir liten mening og til og med motsetter lagets uttalte mål. Dårlig kommunikasjon går utover hva ledere sier også. Ledende ved eksempel innebærer også kommunikasjon. Ineffektive ledere sier en ting og gjør en annen. Ineffektive ledere mister troverdigheten med sine underordnede, noe som gjør det vanskeligere for dem å overbevise teammedlemmer i fremtiden om at de skal følge hva hun sier eller gjør.

Misforståelse (Se Referanser 1)

Fordi ineffektive ledere ikke klarer å lede sine lag med eksempel og mangler riktig kommunikasjonsferdighet for å oppnå suksess, har de ofte problemer med å etablere tillit med sine etterfølgere. Hvis ansatte eller teammedlemmer ikke stoler på en leder, vil de trolig bli desillusjonert og enten slutte eller rebel på noen måte. Følgere misforstått ineffektive ledere fordi de setter dem i skade uten rimelig grunn og fordi de føler at de blir brukt til individuelle ambisjoner og grådighet.

skyld

Ineffektive ledere eier ikke opp til sine egne feil. De føler at de kan begå alvorlige feil og enten skifte skylden til uskyldige tilhengere eller skjule graviteten av deres feil. Ineffektive ledere eier ikke opp til sine egne mangler fordi det er en trussel mot deres kompetanse og evne til å håndtere. Noen ledere overlater selv alt ansvar til andre mennesker, slik at når et problem oppstår, vil de ikke være direkte ansvarlige for det.