Slik beregner du matbeløp

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Riktig beregning av matbeløp på forhånd vil sikre at du er forberedt på å mate noen størrelsesfest eller arrangement. Å tilby for lite mat vil raskt deflate den festlige ånden i en samling. Å levere for mye mat resulterer ofte i store shoppingregninger og uønskede rester. Du kan unngå å bryte budsjettet og kaste bort mat ved å kjøpe bare det du trenger. Lag en enkel beregning basert på gjester, tid og sted for å få riktig mengde mat for å tilfredsstille alle som er tilstede.

Elementer du trenger

  • Penn

  • Papir

Lag en omfattende gjesteliste og totalt antall deltagere over og under 12 år. Anta at gjester er over 12 år hvis du ikke vet alderen deres.

Multiply det totale antall gjester under 12 med ett pund for å beregne den totale mengden mat som trengs for å mate de yngre menneskene. For eksempel vil 50 gjester under 12 kreve 50 pounds av mat.

Multipliserer totalt antall gjester over 12 med ett og et halvt kilo for å beregne den totale mengden mat som trengs for å mate de eldre. For eksempel vil 50 gjester over 12 kreve 75 pounds av mat.

Legg matvektene sammen fra begge grupper for å få den totale mengden mat som trengs for å mate gjestene. Ved hjelp av det tidligere eksemplet, ville 50 pounds fra den yngre gruppen og 75 pund fra den eldre gruppen være 175 pund mat.

Del den totale maten vekt i to gir halv vekt til kjøtt og entrees og den andre halvdelen til forretter, brød, salater og side retter. Denne distribusjonen vil gi rikelig med valg og kvantitet for arrangementet.

Tips

  • De beregnede totalverdiene for matvekt inkluderer ikke drikkevarer eller desserter. To drinker per time for den første timen etterfulgt av en drink per time for hver ekstra time er en god tommelfingerregel på både alkoholholdige og alkoholfrie drikkevarer. To dessertporsjoner per person er tilstrekkelig for de fleste sammenkomster.