Hvorfor køer et viktig problem i selskapets drift?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Suksessen til enhver bedrift avhenger av hvor effektivt den kan møte sine kunder og gi dem varer og tjenester. Å holde kunder venter i lange køer gjør dem bare utålmodige, og du vil sannsynligvis miste virksomheten til et annet firma som kan klare kundene bedre. Med effektiv styring av køer kan du lede ledere og ansatte til å jobbe raskt og effektivt, og dermed redusere kostnadene og forbedre lønnsomheten.

Maksimere inntekter

Lange køer kan bety flere kunder, og dette kan oversette til høyere fortjeneste og inntekter for virksomheten din. Kunder er imidlertid ikke alltid glade for å stå i kø. Dette er grunnen til at detaljhandelsvirksomhetene har flere kasseteller. Med flere ansatte til å manche kassettene, kan du imøtekomme til flere kunder. Nedgangen er at flere ansatte øker lønnskostnaden. Administrerende køer innebærer å tilpasse kundeserviceaktiviteter for å få balanse. Lang køer fraråder kunder, men hvis de ser at køen beveger seg raskt, er de sannsynligvis mer tålmodige.

Behandle behovssvingninger

Kundefallsfall i din etablering er sannsynligvis aldri konstant. Det kan være noen dager i uken eller måneden at du ser mer kundetrafikk, mens andre ganger vil du se færre kunder. På dagene når det er flere kunder, kan det hende at kundeservicepersonalet ikke kan behandle kundeforespørsler raskt nok, og dette kan føre til lange køer. Du kan studere kundens ankomstmønstre og finne ut løsninger på hvordan du skal administrere køene. For eksempel, i løpet av ferien årstider, er du sannsynlig at flere kunder kommer inn, så du må finne ut når du trenger å ta med ekstra hjelp og når du skal redusere dine ansatte.

Prioritere for effektivitet

Bedrifter må administrere køer for å øke effektiviteten. Mange bedrifter arbeider med førstegangs førstegangsregelen, men dette er kanskje ikke alltid en praktisk tilnærming. For eksempel, i en nærbutikk, kan en kunde som har bare noen få ting, ikke lyst til å vente på en annen som handler for en ukes verdi for dagligvarer. Du vil kanskje ha en egen teller for kunder med et begrenset antall elementer. Det samme gjelder for en intern helpdeskoperasjon. Prioriter forespørsler om hjelp, slik at du kan svare enten ved å løse problemet umiddelbart eller la kunden vite når du kan jobbe med det. På den måten trenger en kunde med et lettløst problem ikke å vente bak en med en vanskelig løsning. For et vanskelig problem kan brukerne gjøre andre ordninger mens de venter på løsninger.

Administrer kundeopplevelse

Kunder som venter i køer, kan bli misfornøyde med ventetiden og vil kanskje ikke komme tilbake igjen. Hold dem opptatt mens de venter i kø. Noen detaljhandelsvirksomheter har digitale skjermer som viser annonser, nyheter eller noe som kan interessere kunder. Du kan også plassere mindre varer langs kassen, som hjelper på flere måter enn en. Kunder kan bla mens de venter, og du kan til og med gjøre ekstra salg hvis de ser og henter noe de liker. Du kan også tilby kundene summende personsøkere eller token-numre som varsler dem når de kommer opp neste gang. Dette frigjør dem fra å vente i køer helt og lar dem gjøre noe annet med sin tid.

Sørg for god kundeservice

Hvis du vil at kundene skal komme tilbake, gi dem god service, som innebærer å behandle kunder godt når de er i kø. Hvis dine ansatte mottar kunder med et smil og en nyttig holdning, kan kundene dine tenke å vente i kø, ikke være så sløsing med tiden deres. God service oppfordrer også kundene dine til å snakke om deres erfaring til familie og venner, noe som kan oversette til mer virksomhet for deg. Tren dine ansatte til å være effektive, slik at de betjener kundene så fort som mulig. For å forbedre effektiviteten, gi også dine ansatte det nødvendige utstyret for å gjøre jobben sin, og oppfordre til tilbakemelding om måter å forbedre effektiviteten på.