Forskjellen mellom et driftsbudsjett og den strategiske planen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Strategisk planlegging er en prosess med å forutse og artikulere selskapets langsiktige mål for å gi fokus for den daglige driften. Et driftsbudsjett er en forretningsplan som dekker en bestemt periode som viser hvordan selskapet vil bruke tilgjengelige midler og hvordan det vil finansielt gjennomføre sine mål.

Strategisk planlegging

Strategisk planlegging er en langsiktig prosess for å skape et selskap i henhold til en bred visjon som organiserer og gir en samlende tråd for bedriftsaktiviteter. Et selskap kan vise seg å bli ledende på sitt felt eller for å forbedre livene til kunder som lider av en bestemt type funksjonshemning. Den strategiske planen vil gi en retning mot disse målene ved å skissere en vei mot å skape særegne og vitale produkter eller tilby tjenester som er skreddersydd for sitt målmarked.

Driftsbudsjett

Et driftsbudsjett er et praktisk verktøy rettet mot den daglige økonomiske styringen. Et selskaps driftsbudsjett uttrykker sine begrensninger og muligheter basert på reell verdensinformasjon og prognoser om næringsdrift og driftskostnader. Forretningsinntekter og -utgifter er uforutsigbare, og få selskaper er i stand til å følge driftsbudsjettet til brevet, men prosessen med å undersøke kostnader og lage projeksjoner tvinger en gründer til å gjøre vanskelige valg og skape realistiske planer.

Forretningsplan

En forretningsplan er en bro mellom en strategisk plan og et driftsbudsjett, og bør inneholde informasjon om begge deler av et bedriftsforetak. Sammendraget skal inkapslere den strategiske planen og også forklare hvordan selskapet skal implementere denne planen via de spesifikkene som er beskrevet i planen. Det bør også inkludere et driftsbudsjett for å demonstrere detaljene om hvordan selskapet vil gjøre strategiplanen til en realitet. Ved å tilpasse driftsbudsjettet med den strategiske planen sikrer en forretningsplan at et selskap ikke bare skal lykkes økonomisk, men også strategisk.

Sammenligning

Strategisk planlegging er en langsiktig prosess, som vanligvis adresserer problemer som er relevante for en tidsramme på minst et år. Et driftsbudsjett har en tendens til å dekke en kortere periode, for eksempel mindre enn et år. En strategisk plan har en tendens til å håndtere generelle forhold, mens et driftsbudsjett må være spesifikt om hvilke penger som kommer inn og hvordan det skal bli brukt. En strategisk plan som ser bort fra betydningen av et driftsbudsjett, kan ikke være noe mer enn en quixotisk rant, mens et driftsbudsjett som ikke er i samsvar med selskapets strategiske plan, kan møte kortsiktige mål på bekostning av langsiktige mål.