Spørsmål å stille i et intervju for en paraprofessional stilling

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Paraprofessionals er en viktig del av klasserommet. De gir liten gruppe og en-mot-en-hjelp til et bredt spekter av studenter med spesielle behov. Paraprofessionals må være tålmodig, kreativ og fleksibel. Som du intervjuer kandidater for en paraprofessional stilling, må du vurdere om de kan håndtere behovene til spesialbehovsstudenter. For å gjøre dette, spør spørsmål med åpne spørsmål for å få en følelse av deres bakgrunn og hvordan de ville reagere på forskjellige situasjoner.

Vurder deres bakgrunn og erfaring

Din ideelle kandidat vil ha erfaring med å jobbe med barn med spesielle behov. Dette kan være frivillig erfaring, yrkeserfaring eller erfaring som foreldre. For å få en følelse av sin generelle bakgrunn, kan du starte med et spørsmål som "Fortell meg om deg selv." Dette gir deg mulighet til å bli kjent med kandidatens personlige bakgrunn.

For å få en følelse av relevant erfaring, spør, "Hvilken erfaring har du å jobbe med barn med spesielle behov?" Som de svarer, kan det være lurt å sonde videre ved å stille spørsmål som "Hva likte du om opplevelsen?" og "Hva var utfordrende for deg om opplevelsen?"

Vurder hvordan de håndterer utfordringer

Paraprofessionals må kunne håndtere vanskelige situasjoner. For å vurdere hvordan de vil reagere, presentere dem med en typisk situasjon de kan se i løpet av deres arbeidsdag. For eksempel, "Johnny forstyrrer lesegruppen din ved å snakke med andre studenter. Hvordan vil du svare? "Se etter svar som inkluderer rolig omdirigering, flytte studentene og andre teknikker som ikke eskalerer situasjonen.

Du kan også spørre om deres tidligere erfaring og hvordan de håndterte utfordringer. For eksempel, "Fortell meg om en utfordrende situasjon med en student og hvordan du håndterte det." Lytt for hvordan de vurderte situasjonen og hvordan de samhandlet med den involverte studenten. Deres løsning bør innebære å møte studentens behov og få dem til å bli gjenforent med klassen deres.

Vurdere hvordan de samhandler med kollegaer

En paraprofessional jobber som en del av et lag. De skal kunne jobbe godt med andre og ta retning og tilbakemelding fra hovedlærer i klasserommet. For å få en følelse av hvordan de samhandler, still spørsmål som "Beskriv en tid da en lærer eller veileder ga deg tilbakemelding. Hvordan reagerte du? "Eller" Beskriv en tid da du har vært medlem av et lag. Hvordan bidro du? Hvordan kom du sammen med dine lagmedlemmer?"

I kandidatens svar ser du etter en vilje til å lytte til og lære av andre. De bør være lydhør overfor og villige til å inkludere tilbakemeldinger fra andre. De bør komme sammen med andre og oppfylle sitt ansvar til teamet deres.