Hva er forskjellen mellom en kunde og en forbruker?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ordene "kunde" og "forbruker" blir ofte brukt om hverandre. Det er imidlertid subtile forskjeller mellom de to. Som bedriftseier selger du dine produkter og tjenester til en kunde - den personen som kjøper varene dine. Å forstå hvem denne kunden er, kan hjelpe deg med å rette fokus på markedsføringsarbeidet ditt, slik at de har maksimal effekt.

Tips

  • En kunde kjøper varer mens en forbruker bruker eller bruker varer.

Hva er forskjellen mellom forbruker og kunde?

Forskjellen mellom en forbruker og kunde er subtil, men viktig å forstå. I hovedsak er en forbruker en bruker av varer. Hver person er forbruker av varer på et eller annet nivå. Hvis du spiser mat og bruker klær, bruker du varer. En kunde på den annen side er en kjøper av varer. For eksempel, si at du kjøper en flaske juice fra en nærbutikk. Du kommer til jobb og gir juice til kontorsjefen din å drikke. I dette tilfellet er du kunden, og kontorsjefen din er forbrukeren.

Et annet viktig punkt i forbrukeren mot kundediskusjon er at kunder kan være bedrifter som kjøper og deretter videreselger produkter. I denne forbindelse er de kunder, men ikke forbrukere av produktene de kjøper. De videreselger for en annen forbruker for endelig å bruke produktet.

Hva er en forbruker?

En forbruker er en person som bruker eller bruker et produkt. Alle som deltar i økonomien er forbruker av varer. For eksempel, si at du går til en matbutikk og kjøper en ukes verdi for dagligvarer til familien din. Du er kunden, kjøper varer fra dagligvarebutikken. Du går hjem og mate familien din med dagligvarer. Alle i familien din er forbruker av produktene du kjøpte. Du er imidlertid den eneste kunden, siden du kjøpte.

Hva er en bedriftskunde?

En forretningskunde er definert av det faktum at hun foretar et kjøp. Markedsføringsaktiviteter er nesten alltid rettet mot kunder, ikke bare forbrukere. En virksomhets hovedmål er å tiltrekke kunder til å bruke penger på varer og tjenester. De fleste bedrifter utenfor behemoter som Coca-Cola kan ikke muligens markedsføre for alle forbrukere på planeten. Dette betyr at du velger hvem du skal bruke penger på.

Markedsføringsarbeid er vanligvis rettet mot kunder og potensielle kunder. Hvis du eier et ølfirma, er det ikke fornuftig å markedsføre forbrukerne som ikke drikker alkohol, ettersom de ikke er kunder. Selv den smarteste annonseringen vil sannsynligvis ikke gjøre en teetotaler forbruker til en øl-drikking kunde. Ressurser bør i stedet brukes til å tiltrekke og beholde sannsynlige kunder. Vær også oppmerksom på at en bedriftskunde i siste instans kan være en forhandler eller grossist, vende seg om og selge produkter til videresalg til andre forbrukere. En forbruker bruker derimot kun produkter.