Forskjellen mellom produsent og forbruker

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Uansett hvor du ser, produserer en enhet av noe slag noe. Dette gjelder for store bedrifter, så vel som enkeltpersoner. Forholdet mellom produsent og forbruker er en symbiotisk, selv om det er forskjeller mellom de to.

Identifikasjon

Ofte lever en produsent ønsker og behov til et bestemt forbrukerbase eller målmarked. Dette er tydelig i eksemplet på en klærbutikk som produserer sesongbasert slitasje til kvinner med pluss-størrelse. Butikken - som opererer som en selvstendig enhet - skaper produkter (dvs. pluss størrelse sesongbasert slitasje) for å møte behovene og behovene til et forbrukerbase eller målmarked (dvs. kvinner i en størrelse 14 til 26).

Tangibler og immaterielle eiendeler

En produsent kan skape materielle produkter og tjenester samt immaterielle produkter - produkter som ikke kan røres, for eksempel en ide eller en melding. Dette er tydelig i et reklamebyrå som produserer en markedsføringsmelding for å fremme eller øke forbrukerens bevissthet om en ny merkevare eller markedsføringskampanje. I dette tilfellet produserer produsenten et håndgripelig produkt (dvs. redigert kommersiell opptak), så vel som en ikke-konkret tjeneste (dvs. forbrukerbevissthet og markedets "buzz" for produktet).

Produsentens mål

En produsent eksisterer for å skape et produkt eller en tjeneste som adresserer eksisterende forbruksbehov og ønsker. En måte å effektivt oppnå dette målet på er å be om og analysere markedsundersøkelser om forbrukerpreferanse. Ved hjelp av denne informasjonen kan en produsent skape de produkter og tjenester forbrukerne har til hensikt å ønske og trenger. Forbrukerpreferanse kommuniseres i og illustrert av de produktene og tjenestene som selger mot de som ikke gjør det.

Forbrukerkrav

Forbrukeren kommuniserer misnøye for produkter og tjenester på en av to måter: 1) Forbrukeren kan rett og slett nekte å kjøpe eller forbruke et eksisterende produkt eller en tjeneste, eller 2) Forbrukeren kan kjøpe eller forbruke et eksisterende produkt eller en tjeneste, men i begrenset kvalitet til En endring til produktet eller tjenesten er gjort. Forbrukeren kan kommunisere denne etterspørselen etter endring gjennom markedsundersøkelser, kommunikasjon med produsenter og tilbakemelding fra produsenten. For eksempel kan en forbruker nekte å kjøpe et produkt i høyt volum eller regelmessig til produktet blir rimeligere eller viser et høyere nivå av ytelse eller brukbarhet.