Hvordan strategisk ledelse skiller seg fra forretningspolitikk

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Strategisk ledelse og forretningspolitikk er begge svært verdifulle verktøy for bedrifter, men de er også svært forskjellige verktøy. Ledere bør forstå forskjellene mellom strategisk ledelse og politikk slik at de kan forstå hvordan man bruker begge til fordel for firmaet.

Strategisk ledelse

Strategisk styring er system som brukes av ledere av bedrifter til å lede og administrere et firma. Strategisk ledelse kombinerer elementer av vitenskapelig forskning og ledelsens kunst for å ta beslutninger for firmaet. Strategisk ledelse brukes til å håndtere saker som hvilke markeder som skal inngå, hvordan man bygger kompetanse og hvordan man skal strukturere firmaet. Strategisk ledelse er generelt rettet fra toppen ned med strategiske beslutninger som blir tatt av toppledelsen.

Forretningspolitikk

Forretningspolitikk er de interne reglene som et selskap må bestemme handlinger. Retningslinjer tjener til å plassere grenser på beslutninger og handlinger utført av ansatte. For eksempel kan et firma ha en policy at alle kunder må ha en utmerket kredittoppføring eller betale opp foran. Ansatte vil da bli pålagt å følge disse retningslinjene. Retningslinjer kan avgjøres av toppledelsen, men mer spesifikke retningslinjer kan bestemmes av linjeledere.

forskjeller

Den sentrale forskjellen mellom strategisk ledelse og forretningspolitikk er at strategisk ledelse er et system som hjelper veileder og leder et firma, mens politikk på den annen side bare er regler som skal følges. Forretningspolitikk alene er ikke nok til å gi veiledning for et firma, de bare fortelle medlemmer av organisasjonen hva de skal gjøre. Politikkene er statiske og uendelige, slik at de ikke kan hjelpe et firma i et skiftende miljø, mens strategisk ledelse kan tilpasse seg endringer.

Forhold

Forretningspolitikken påvirker ikke selskapets strategiske ledelse, men strategisk ledelse kan påvirke firmaets retningslinjer. Hvis et firma gjør en strategisk beslutning om å øke fortjenesten, kan selskapets retningslinjer forandre seg for å reflektere dette. for eksempel ved å kreve ledere å redusere utgifter eller begrense kontrakter til de over en viss verdi.