Hvordan svare på en opplevelse Spørsmål om budsjettering og prognoser

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Forutsetninger og styring av budsjett er integrerte deler av lederens jobb. Intervjuer vil vite hvor mye erfaring du har budsjettert. De kan stille svært spesifikke budsjettopplevelsesintervjuer, og svarene dine bør inkludere eksempler fra frivillig eller yrkeserfaring for å demonstrere evner. Når du blir bedt om å beskrive din erfaring med budsjettadministrasjon, vær alltid trygg og gjør øyekontakt med arbeidsgiveren.

Prognosemetode

Prøv å svare med et eksempel på hvordan du tok hensyn til forrige års budsjett når du ble spurt om hvordan du prognostiserer et budsjett. Inkluder faktorer som var viktige for prognosen din, for eksempel dagens tilstand av lokale og nasjonale økonomier, etterspørselen etter ditt produkt, konkurrenter og bransjens tilstand.

Kostnadskontroll

Du kan gi en forekomst av når du lagret selskapets penger ved å kontrollere kostnadene. Du kan kanskje si, "Jeg strømlinjeformet produksjonsprosessen i min siste posisjon. Dette lagret en times arbeid for ansatte hver dag, samt kostnaden for forsyninger vi ikke trenger å bruke. Vi var i stand til å bruke den ekstra timen for å forberede seg til neste dag. Vi har konsekvent forble litt foran eller på mål med vår produksjonsplan.

Samlet finansiell innvirkning

For å vise din erfaring med bedriftsfinansene, kan du svare på intervjueren med et eksempel på når beslutningene dine hadde økonomisk innvirkning på firmaet ditt og hvordan du håndterte det. Hvis du undervurderte budsjettet som trengs for leveranser en fjerdedel, relaterer du hvordan du håndterte og løste problemet. Du kan kanskje si at du var i stand til å omfordele ressurser fra andre områder av budsjettet med minst mulig innflytelse for å løse problemet, for eksempel. Fortell intervjueren hva du lærte av opplevelsen og hvordan du planlegger å unngå det i fremtiden. La arbeidsgiveren vite om du har en bestemt budsjetteringsmetode du bruker. Dette vil hjelpe ham å se om din måte å prognostisere og administrere et budsjett på, passer godt til selskapets generelle kultur og spesifikke behov.

Kortsiktig og langsiktig budsjettering

Når du blir spurt om budsjettering, er en annen måte å vise frem din erfaring på å forklare hvordan du har jobbet med både kortsiktige og langsiktige budsjetter. Selv om stillingen din kanskje krever bare den ene eller den andre, ønsker arbeidsgiveren å vite om du er i stand til å gjøre begge deler. Hvis du blir spurt om størrelsen på budsjettene du har klart, si sannheten. Ikke overbelast størrelsen på budsjettet du håndterte for å få deg til å se bedre ut til arbeidsgiveren. Hvis du gjør det og du får jobben, er det sannsynlig at du vil være ansvarlig for å gjøre arbeid du ikke har erfaring med. Det er bedre å imponere intervjueren med din grundige kunnskap og tillit til en bestemt type budsjett, og å vise vilje til å lære mer avansert arbeid.