Hvordan svare på intervju spørsmål angående konfidensialitet

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Uavhengig av stilling og arbeidsoppgaver, er å være en pålitelig medarbeider like viktig som - om ikke mer enn - dine faktiske jobbkunnskaper og kvalifikasjoner. Arbeidsgivere vil vite at du kan stole på konfidensiell informasjon, og at du ikke vil undertrykke press fra jevnaldrende og selv veiledere hvis du blir bedt om å utlevere informasjon du ikke skal. Under jobbsøkingen kan en intervjuer stille spørsmål for å avgjøre hvor mye verdien du legger på personvern og om du utviser forsiktighet angående konfidensielle forhold. Fokuser dine intervju svar på din evne til å være diskret og følge forretnings- og bransjens konfidensialitetsstandarder.

Håndtering av konfidensielle forhold

Mange intervjuere kan anta at du bruker sunn fornuft i å håndtere konfidensielle forhold - å kunngjøre informasjon til de som har behov for å vite, er allmennpraksis. Men i disse dager er personvern viktig for organisasjoner. På et tidspunkt i jobben din vil du stole på å håndtere konfidensielle forhold eller privat informasjon, og antagelsen er at du vet hvordan du skal være diskret og hvordan du skal beskytte konfidensialiteten til bedriftsinformasjon. Når intervjuere spesifikt spør om konfidensialitet, vær forberedt på å gi eksempler på hvorfor du kan stole på å opprettholde og beskytte konfidensielle forhold. Intervjuer kan begynne med generelle spørsmål om hvilke typer opplysninger du måtte beholde konfidensielt. Du kan også forklare hvordan du lagret og ødelagt informasjon - uten å bryte noen fortrolighetsavtaler med tidligere arbeidsgivere. For eksempel kan du forklare hvilke typer arkiverings- og lagringssystemer du er kjent med, og regler om konfidensialitet som gjelder for din bransje.

Å avsløre sensitiv informasjon

Det kan være tidspunkter når du må oppgi konfidensiell informasjon. Å svare på intervju spørsmål om hvordan du avslører konfidensiell informasjon, bør inkludere eksempler på å bestemme til hvem du avslører visse konfidensielle data. Eksemplene dine kan innebære å gjøre kun din opplysning til bedriftsforvaltere som du vet, er berørt av visse opplysninger, på grunn av deres stilling, autoritetsnivå eller funksjon i selskapet. For eksempel forstår du at anleggsføreren ikke har behov for å kjenne menneskelige ressurser, med mindre det selvsagt er spesielt forberedt på eller påvirker selskapets fasiliteteravdeling. Intervjuer kan da utvide spørsmålet sitt for å diskutere nøyaktig hvordan du tok tiltak for å holde informasjonen konfidensiell fra uvedkommende da den måtte deles med andre som hadde riktig tilgang. Også, arbeidsgivere er interessert i å vite hvordan du håndterer eventuelle risikoer som er involvert. For eksempel kan det hende du måtte ta en fil ut av sitt sikre skap for å dele innholdet med noen som trengte å vite informasjonen. Beskriv i så fall de forholdsregler og garantier du tok for å sikre at filen ble returnert til sikker sted.

Opprettholde skjønn

Kommunisere med medarbeidere er en hverdagsaktivitet, og hvis du er i stand til å få tilgang til konfidensiell informasjon, og de ikke, må du utøve skjønn både i hvordan du håndterer spørsmål om informasjon de ikke har og hvordan du administrere arbeidsforholdet ditt med kolleger som du har et vennlig forhold til. Arbeidsgivere kan spørre om din evne til å beholde konfidensiell informasjon til deg selv, til tross for fristelsen til å dele den med andre. I ditt svar, forklar at du er i stand til å skille dine vennlige forhold fra dine arbeidsoppgaver og forpliktelser til å opprettholde konfidensialitet. Ditt svar bør vise trøst når du holder informasjonen fortrolig fra kollegaer. Din tillit til deg selv i å avstå fra grotting til press fra medarbeidere vil bli godt mottatt av intervjueren.

Sikre konfidensialitet

Når du jobber med kunder eller kunder i situasjoner som krever skjønn og takt, må du alltid vurdere det langsiktige forholdet med dem. Arbeidsgivere vil kanskje vite hvordan du klarte å holde kunder og kunder lykkelige når du behandlet konfidensiell informasjon. Ditt svar skal forsikre intervjueren om at du nøye overvåker kundenes konfidensielle opplysninger og at du forstår viktigheten av å opprettholde et positivt samarbeid med dem. Å gi eksempler på hvordan du løser utfordringene i din diskrete tilnærming, gir intervjueren en real-world eksempel på hvordan du samhandler med kunder og hvordan du utviser forsiktighet i forhold til dem.

Anbefalt