Bedriftsfinansens rolle

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Finans tjener en viktig rolle for ethvert selskap, fordi det har å gjøre med en virksomhets midler. Bedriftsfinansieringsavdelinger har ansvaret for å overvåke alle finansielle aktiviteter i selskapet, og fungere som flomgater når penger kommer inn og går ut. Siden penger er ryggraden og propellen til forretningsmandringer, vil selskapene være stillestående uten at folk skal klare forretningens økonomi.

Definisjon

Ifølge Valencia Community College i Orlando, Florida, er økonomi funksjonen i en virksomhet som er ansvarlig for å overvåke overtagne midler, administrere eksisterende midler og forberede fremtidige utgifter av midler. Finansiell ledelse oppfordrer et selskap til å møte sine strategiske og finansielle mål. De fleste selskaper utpeker finansdirektører, eller finansdirektører, til spydspesifikasjoner for virksomhetsfinansiering, beslutninger og strategier.

Penge styring

En viktig rolle for forretningsfinansiering er å identifisere måter som selskapet kan spare på utgifter og øke lønnsomheten. Ved å utføre økonomiske analyser kan bedriftsøkonomiske ledere se på hva som gir økonomisk mening, og hva som ikke gjør det, for å sikre smart pengehåndtering. Kutte interne kostnader er noe som en bedriftsfinansieringsavdeling vil se på, samt måter å øke genererte inntekter.

Finansiell planlegging

Forretningsfinansieringsavdelinger skaper budsjetter som en del av deres økonomiske planleggingsstrategier. Budsjetter utvikles vanligvis basert på en rekke økonomiske prognoser som selskapet tror det vil trenge for å kunne operere med full kapasitet. Det er mye arbeid som går inn i budsjettering og økonomiske planleggingsprosesser. For eksempel er det ikke bare ett budsjett som et selskap opererer av. Forretningsfinansieringsavdelinger genererer kontantbudsjetter, kapitalbudsjetter og driftsbudsjett. Ifølge Valencia Community College er finansiell planlegging medvirkende til å maksimere fortjenesten og gjøre best mulig utnyttelse av de tillatte penger som selskapet har, eller er gitt (gjennom lån).

prognoser

Ifølge Harvard Universitys økonomiske prognosepolicy er en virksomhets suksess i stor grad avhengig av pålitelighet av økonomisk prognose. Finansiell prognose er prognosen for selskapets fremtidige økonomiske mål og resultater. Bedriftsfinansiering er ansvarlig for å skape økonomiske prognoser som vurderer ting som salgsvolum, kapitalutgifter, bemanningsressurser og leverandøravtaler. Årsaken til at prognosen er gunstig for virksomheten, er at det gir ledere en økonomisk ramme for hva som kan forventes i de kommende årene. Slike spådommer og estimater beder ledere om å bestemme hva deres budsjetter skal være, hvordan de skal allokere midler og hvor de kan kutte kostnader.

Finansielle strategier

En juni 2005 artikkel i "Business Finance Magazine" forklarer at forretningsmenn, spesielt CFOer, blir mindre interessert i overholdelse av forretningsfinansiering, og blir stadig mer involvert i strategisk planlegging. Finansielle strategier, som er basert på et selskaps oppdrag og målsetninger, er viktige for bedrifter fordi de gir selskapene en måte å nå økonomiske mål. Uten strategier ville en bedrift ikke kunne realisere vekstmuligheter.