Segmentlederens rolle i CRM

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Markedsføringssegmentering er en metode som bedrifter bruker til å maksimere sitt salg ved å målrette separate markeder med ulike salgsforslag for hvert produkt. Ledere i endring av markedssegmentering kan bruke Customer Relationship Management (CRM) programvare til å sette salgsmål og rørledninger for hvert segment.

Faktaene

Det er nesten uendelig variasjon i hvordan en leder kan velge å segmentere sitt målmarked: etter demografisk kategori av forbruker, geografi, produktposisjonering eller ved å distribuere salg over en rekke produkter. CRM-programvare brukes til å spore salg i hvert segment for å avgjøre om salget er på mål for å møte mål - eller alternativt, for å revidere mål i lys av nye data.

Egenskaper

CRM-programvaren er utviklet for å brukes som et daglig prosjektstyringsverktøy, vanligvis i en nettverksinnstilling, slik at et stort prosjekt kan brytes ned i diskrete oppgaver og tidsfordeling på tvers av hele salgs- og støtteteamet. Salgs- og støttepersonell stole på programvaren for å holde dem fokusert på viktige oppgaver, og i ferd med å fullføre disse oppgir de en jevn strøm av data for ledelsen for å analysere arbeidsflyt. Segmentledere kan se individuell oppgavegjennomføring eller kan analysere aggregerte data på tvers av en rekke vektorer.

typer

Det er flere roller som skal spilles av markedsføringsansvarlig i samspillet med CRM-programvare, som kan oppfylles av en enkeltperson, eller av flere personer, inkludert salgsfremmende for salg. Konseptuelle mål og økonomiske mål må defineres når det gjelder salg av enheter og forretningslogikk og deretter inntatt ved å bruke metoden til CRM-programvaren. Et annet nivå av analyse brukes som salgsdata kommer inn, for å fastslå hvilke forutsetninger som blir oppfylt, og som må korrigeres. I noen tilfeller kan denne analysen utføres av direkte salgspersonell selv; I andre vurderer en leder samlet salgsdata og bestemmer nye prosedyrer for hele salgsstyrken.

Geografi

Salgsområder er en vanlig metode for markedssegmentering, da det tillater salgsstyrke å etablere territorier og fokusere deres innsats. Gode ​​segmentforvaltere vil tilpasse sitt markedsføringsmateriale til behovene til hver region, og ta hensyn til lokal kulturell og økonomisk differensiering.

Betydning

CRM-programvare er utformet for å gi ledere utsikt over det aktuelle markedet, slik at de kan analysere trender i data som reflekterer salgsposisjonering, fremtidige markedsføringsmuligheter og den samlede innvirkningen på lønnsomheten. Et felles sett med beregninger brukes over hele CRM-kontinuumet, slik at segmenteringsledere kan sammenligne sine salgsinnsatser med kolleger i ulike segmenter eller mot salg fra konkurrenter og næringen som helhet.