Slik håndterer du en ansatt som gjør deg dårlig

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En av de vanskeligste tingene som ledere, veiledere og sjefer må håndtere, er negative ansatte. Noen ganger resulterer dårlige holdninger i en substandard arbeidsetikk eller friksjon med andre arbeidere. Men den mest personlig ødeleggende medarbeider er en som dårer-minner deg. Dette kan ødelegge ditt omdømme med underordnede og overordnede, og til og med kompromittere din posisjon med selskapet. Den aktuelle arbeidstaker må behandles raskt og effektivt for å unngå ytterligere skade. Et viktig hensyn til å huske på er om arbeidstaker har dårlig munn til alle, eller om det bare er deg. Hvis arbeideren synes å ha en vendetta mot deg spesielt, ta tiltak for å nippe den i knoppen.

Ta medarbeiderne til side - ikke forsøk å løse problemet i offentligheten. Forklar hva du har hørt fra andre (du kan velge å nevne navnene dine eller ikke) om medarbeiderens kommentarer om deg.

Be din medarbeider å gi sin side av historien. Hør tålmodig, og ikke avbryt da arbeideren har denne informasjonen. Bestem om dårlig munn var resultatet av en feilkommunikasjon mellom arbeidere, eller mellom deg og arbeideren.

Forklar til medarbeider at uansett grunn, dårlig munn du er uakseptabel og må stoppe. Forklar hvorfor adferden er uakseptabel. (For eksempel, det gjør at du ser dårlig ut, senker ansattes moral, og gjør ingenting for å løse eventuelle konflikter mellom deg.) Sett opp konsekvenser dersom medarbeider ikke stopper oppførselen, som kan inkludere oppskrivninger og til og med potensielle avfyringer).

Spør medarbeideren om forslag til hvordan du to kan ha et sunnere arbeidsforhold. Uttrykk at du vil komme sammen med ham eller henne for selskapets skyld, så vel som begge jobbene dine. Lag forslag om hvordan forholdet kan bli bedre. Beskriv disse forslagene med medarbeider skriftlig. Angi tidslinjer og mål for å utføre dem, så vel som kontingentplaner for tiltak hvis de tilstedeværende mislykkes.

Følg gjennom med planen din. Dette inkluderer å fullføre eventuelle forslag som du begge har gjort innen avtalt tidsramme, samt å gjennomføre konsekvenser for ansattes manglende evne til å endre seg. Skriv omhyggelig alle dine samspill med den ansatte, og opplist eventuelle potensielle vitner, dersom du må rettferdiggjøre dine handlinger senere.

Tips

  • Diskuter situasjonen med din personalavdeling for å avgjøre om de har en bestemt protokoll for å følge med ansatte som dårlige munn andre.

Anbefalt