Problemer med å bruke motivasjonsteorier

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Denne artikkelen presenterer en ikke-uttømmende redegjørelse for noen problemer med å anvende motiverende teorier til de faktiske forholdene på arbeidsplassen. Det bør gi leserne en generell ide om noen av de mindre effektive og mer effektive metodene for å motivere ansatte.

Belønning vs. Straffe

Det er generelt innrømmet at mens belønninger kan tilby arbeidere en rekke incitamenter som ikke bare kan motivere dem til å jobbe hardere, men også gi følelser av god vilje mot ledelse, har straffen ofte bare for å dyrke følelser av fiendtlighet mellom ledere og arbeidere, noe som kan direkte og negativt påvirke produktiviteten.

Personlig tilfredshet vs. finansiell tilfredshet

En av de mest vellykkede måtene å fremme en produktiv og motivert arbeidsstyrke er å sikre at arbeidstakere er fornøyd med jobbene sine, ikke bare med lønnen deres. Det er interessant å merke seg at folk ofte er mer opptatt av hvor mye de liker jobben sin enn de er med hvor mye penger de egentlig gjør. Å få ansatte til å føle seg viktige på arbeidsplassen, kan få dem til å føle seg som en del av teamet, noe som gjør at de føler seg personlig investert i helsen til en bedrift.

Overtalelse mot Coersion

Ved å appellere til en arbeiders følelser og grunn kan en leder overtale en arbeidstaker til å ta initiativ og bygge sin moral, som er interne drivkrafter for motivasjon. Men ved å appellere til frykt og tvang, kan en leder faktisk føre til en nedgang i intern motivasjon, og i stedet forlevere følelser av fiendtlighet eller angst som kan påvirke produksjonen negativt.

Å kjenne dine arbeidere

Å forstå hva som er viktig for et individ er endemisk for å forstå hvordan man motiverer den personen effektivt. Er en person motivert av muligheten til å utvikle seg profesjonelt eller ved muligheten for å tjene mer penger? Ønsker han eller hun mer ansvar eller mer klart definert ansvar? Er det viktig at han eller hun ser sluttproduktet av sitt arbeid eller ikke? Vanligvis er ansatte ikke motivert av bare en ting, noe som kan gjøre det vanskelig å bestemme den beste strategien for motivasjon.

Involvering

En av de beste tingene som leder arbeidstakere til å føle seg produktiv og motivert på arbeidsplassen, er å vite at de har et godt ledelsesteam. Når folk føler seg nær sine ledere, vil de ofte ikke skuffe, og kan til og med føle seg ønsket om å vinne godkjenning. Ved å bli investert i arbeidstakere kan ledere få arbeidere til å føle seg gjensidig investert i arbeidsplassen og deres arbeid. Fremme motivasjon på arbeidsplassen er først og fremst om å fremme god styringspraksis.

Anbefalt