Hvorfor er Corporate Strategy viktig?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En bedriftsstrategi nevner begge resultatene et selskap har til hensikt å oppnå og utarbeider midler for det å gjøre det. Mer direkte, en bedriftsstrategi bestemmer omfanget av et selskaps aktiviteter og måten som et selskaps forretningsprosesser støtter selskapsmålene til. Dermed begrenser strategisk ledelse et selskaps autoriserte tiltak, hvilke ledere velger basert på selskapets ressurser og det ytre miljøet det konkurrerer med.

Betydningen av en bedriftsstrategi går ut på at det er et effektivt middel for å tildele selskapets ressurser, etablere forventninger til bedriften og forbedre selskapets konkurranseevne, samt øke aksjonærverdien til noe utover summen av sine fysiske eiendeler.

Tillater selskapets ressurser

En bedriftsstrategi er et verktøy et selskap bruker for å begrense fordelingen av sine ressurser til beste tilgjengelige forretningsinvesteringsmuligheter.

Under strategisk planlegging og budsjettprosesser vurderer et selskap resultatene av hver forretningsenhet. Basert på funnene, kjøper og avhender selskapet eiendeler og reviderer ressursallokeringer. Ledere tildeler selskapets ressurser i henhold til ønsket om hver forretningsenhetens markedsmuligheter, som bestemmer planleggingsprioriteter.

Etablerer forventninger

Et selskap overfører selskapets strategi til individuelle forretningsenheter til kjøre ytelse og etablerer forventningene til interne og eksterne interessenter, eller de med interesse for suksess for et selskap. Bedriftsmål fokuserer på sentrale områder, som markedsstilling, produktivitet og lønnsomhet, for hvilke målbare mål er satt, for eksempel å oppnå en bestemt markedsandel eller finansiell avkastning på investeringer. Det er gjennom forventningene at interessenter tilpasser sine aktiviteter med strategiske mål og tar bestemte roller for å sikre at en bedriftsstrategi utføres med hell.

Forbedrer konkurranseposisjonen

Bedriftsstrategien er opptatt av selskapets vekst og resultatutvikling. Strategien bestemmer derfor selskapene hvor et selskap konkurrerer og hvordan forretningsenhetene strukturerer og styrer sine aktiviteter for å forbedre selskapets konkurranseevne.

Legger til Aksjeverdier

Basert på en bedriftsstrategi kan forretningsenheter øke investorverdien til noe utover summen av sine fysiske og intellektuelle eiendeler. Ved å gjøre rasjonelle strategiske valg om virksomheten som et selskap planlegger å forfølge, fordelingen av sine ressurser, bruken av organisatoriske evner og forretningsmessige konkurransefortrinn, øker sannsynligheten for at forretningsenhetens aktiviteter lykkes i øke selskapets verdi.