Hva er organisasjonsmangfold på arbeidsplassen?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Organisasjonsmessig mangfold på arbeidsplassen refererer til den samlede sminningen av arbeidstakerens arbeidskraft og mengden av mangfold inkludert. Mangfold refererer til forskjeller i ulike definerende personlige egenskaper som alder, kjønn, rase, sivilstatus, etnisk opprinnelse, religion, utdanning og mange andre sekundære kvaliteter.

Mangfoldsforvaltning

Nært knyttet til organisatorisk mangfold er det fremtredende temaet for mangfoldighetsstyring. Dette refererer til menneskelige ressurs- og styringsprosessen med proaktivt å planlegge for å optimalisere fordelene ved mangfold og samtidig spille utfordringer. Egenskaper for mangfoldighetsadministrasjon inkluderer vanligvis følsomhetstrening og kulturell bevissthet. Noen selskaper inkluderer mangfoldstrening for alle nye medarbeidere som en del av innledende orientering og opplæring. Sterkt diversifiserte organisasjoner har ofte pågående mangfoldighetsstyringsprogrammer.

fordeler

Mangfold kan gi mange fordeler til organisasjoner. En hovedfordel er at et bredt spekter av medarbeiderbakgrunn betyr at organisasjonen som helhet har mer erfaring og kompetansedekning i kritiske områder som påvirker selskapet. På samme måte produserer diskusjoner typisk et bredere spekter av ideer når ansatte har ulike bakgrunner. I tillegg kan selskaper som betjener en mangfoldig befolkning eller et globalt publikum, tilstrekkelig betjene det mangfoldige markedet med ansatte som kan snakke språket og forholde seg fra et kulturelt synspunkt.

utfordringer

Språk- og kommunikasjonsbarrierer er blant de største utfordringene for effektivitet i en mangfoldig organisasjon. Med global mangfold kan ansatte snakke mange forskjellige primære språk, noe som gjør nøyaktig kommunikasjon vanskelig. Kulturelt kan ulike perspektiver på kommunikasjon og ulike synspunkter på diskusjoner komme i veien for effektive beslutninger og konfliktløsning. Konflikter er ikke bare vanligere på en mangfoldig arbeidsplass, men de er ofte vanskeligere å løse fordi ansatte har en vanskeligere tid å se hverandres perspektiv.

Ledelse

Sammen med å gi opplæring, må bedriftens ledere sette tonen til en velfungerende mangfoldig arbeidsplass. Dette innebærer å sette tonen fra toppen ved å belønne ansatte for involvering i mangfoldighetsprogrammer og støtte toleranse og aksept av mangfold. Noen arbeidsgivere deltar også i eller økonomisk støtte mangfoldighetsbevissthetsprogrammer i de samfunnene de opererer i. Til slutt må selskapsledere fremme et ikke-diskriminerende arbeidsmiljø.