Hvordan lage et ytelsesvurderingsinstrument

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Prestasjonsvurderinger er et vanlig og kraftig verktøy i virksomheten. De tillater en arbeidsgiver å gi tilbakemelding til en ansatt, og gi dem beskjed om hvordan de kan forbedre seg og hvor deres ferdigheter er sterkest. En vurdering kan la en god medarbeider vite at de er verdsatt, og en vanskelig medarbeider er en vei for hvordan man kan forbedre. Imidlertid kan utforming av en vurdering være en utfordrende prosess for selv de beste lederne. En rettferdig vurdering vil gi den beste verdien til både deg selv og dine ansatte og gjøre bedriften din kjører så mye bedre.

Skriv en liste over viktige kvaliteter du vil at dine ansatte skal bli rangert på. Begynn med generelle kvaliteter som du vil ha rangerte på tvers av alle avdelinger, og avgjør om det er spesifikke krav som du vil at arbeidstakere i enkelte avdelinger skal bli rangert på. Begrens listen til bare de viktigste egenskapene som direkte påvirker både arbeidstakerens evne til å gjøre jobben og hvilken effekt den ansatte har på resten av arbeidsplassen. Utvikle en klar, kortfattet definisjon av hver kvalitet, slik at lederen vil forstå hva du mener.

Velg en tallskala du vil gjelde for disse kvaliteter. En jevnt nummerert skala vil kreve at lederen velger endelige, mens en oddetallskala vil tillate dem å velge en "midtveis" -rangering hvis nødvendig. Et mindre utvalg av tall vil kreve mer av en beslutning, mens et større utvalg vil tillate mer nyanse.

Legg til et mellomrom under hver tallskala for å sikre at lederen er i stand til å gi en forklaring til den ansatte om hvorfor hvert nummer på skalaen ble valgt. Denne forklaringen vil tillate medarbeiderne og deg selv å forstå begrunnelsen bak hver avgjørelse, og vil tillate deg å referere til det dersom appraisalen appelleres av den ansatte.

Utform et område for den ansatte til å svare på vurderingen eller å gi generelle kommentarer om selskapet. Det bør være en mulighet for den ansatte å gi tilbakemelding til selskapet og ta opp eventuelle problemer eller hendelser som vurderingen kan diskutere. Ansatte føler seg ofte dømt av prosessen, og dette vil tillate deg å balansere mengden makt og også samle verdifull tilbakemelding.

Test vurderingen enten ved å utføre en mock vurdering og møte eller ved å spørre andre i samme rang for å se det over. Spør spesielt om områder som kan være klarere for sjefen. Tid hvor lang tid det tar å gjennomføre vurderingen. Hvis det er på en datamaskin, må du angi hvor lang tid det tar for siden å lastes inn og svarene skal lagres.

Tips

  • Husk at appraisaler kan være vanskelig for både leder og medarbeider. Arbeid for å strømlinjeforme prosessen så mye som mulig for begge sider.

    Hvis du allerede bruker undersøkelsessoftware, bør du vurdere å designe evalueringen online.

Advarsel

Sørg for at instruksjonene er klare, og ledere forstår at de fyller ut et juridisk dokument som kan brukes i en domstol.