Slik beregner du en halv månedlig lønn

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Tidsplanen for lønnen din har direkte innvirkning på forretningsregnskapet og de personlige budsjettene til dine ansatte. Halvmånedelige ansatte blir betalt to ganger i måneden, vanligvis på den 15. og den siste dagen i måneden. I motsetning til en to-ukers lønnsliste, som har 26 betalinger i et år, har en halvårlig lønnsplan bare 24 lønnsperioder. Dette påvirker størrelsen på ansattes lønnsslipp. Det kan også faktor i overtid beregning, ekstern fakturering av ansatt tid og fradrag for ytelser.

Slik beregner du halv månedlig betaling basert på årlig lønn

For å beregne bruttobeløpet av en lønnsmedlems halvårlig lønnsslipp, fordel hennes årslønn med 24. En ansatt som har en brutto årlig inntekt på $ 48.000, har en halv månedlig lønn på $ 2000 eller 48.000 / 24 = $ 2000.

Slik beregner du halv månedlig betaling basert på bi-ukentlig lønn

Hvis du overgår til en halvårlig lønnsliste fra en to-ukers tidsplan, vil dine medarbeideres bruttolønn per sjekk bli mer, selv om årslønnene deres er de samme. For å bestemme den nye halvmåneders bruttolønnen for en lønnet arbeidstaker som for tiden er betalt to ganger i uken, deler han sin årlige inntekt med 24 eller foretar følgende beregning:

  1. Multipliser bruttolønn for en to ukentlig betalingsperiode med 26 for å få årslønnen

  2. Del årslønnen med 24 for å få bruttolønn for en halvårlig periode

For eksempel, en ansatt hvis brutto to-ukers lønn er $ 1,846.15 har en årslønn på $ 47.999.90. Hvis du deler $ 47,999.90 med 24, er det halv månedlige bruttolønnsbeløpet bare litt over $ 1,999,99, eller $ 2000 avrundet.

Hvordan Beregne Daglig Pris for Semi-Månedlig Betalt Medarbeider

Ansatte starter ikke alltid arbeidet den første i måneden. I tillegg kan virksomheten din regne en ansattes tid for bestemte prosjekter til en intern konto eller en ekstern klient. Av begge grunner bør du vite din ansattes daglige rente.

Del brutto månedlig lønn for en full lønnsperiode med antall kalenderdager i den aktuelle perioden. En halv månedlig bruttolønn på $ 2000 svarer til en daglig rate på $ 133,33 i en lønnsperiode med 15 dager. I en lønnsperiode med 16 dager, vil den daglige prisen være $ 125. I februar kan en betalingsperiode ha 13 eller 14 dager, som oversetter til daglige priser på $ 153,85 eller $ 142,86.

Slik behandler du halvmånedlig lønn for timepersonell

Timers ansatte jobber ofte med varierende tidsplaner fra lønnstid til lønnsperiode. Arbeidsgivere forsinker ofte betalinger for timepersonell for å tillate behandling av tidspapir. En halv månedlig lønnsplan for timepersonell kan være den 7. og 22. måneden for arbeidstimer fra 16. til slutten av måneden og henholdsvis 1. til 15..

Store organisasjoner kan også ha interne frister for innlevering av tidsskjema mellom slutten av betalingsperioden og betalingsdagen. For eksempel, for tidsperioden 1.-15. September, kan internt tidsfrister være 17. september og lønningsdag 22. september.

Hvordan Faktor Overtid Overveielser

Føderal lov krever at timelønnstakere betales premie for overtidstimer. Fair Labor Standards Act refererer til overtid i form av "arbeidsuke", som ikke samsvarer med den månedlige lønnsperioden når denne lønnsperioden starter eller slutter midt i uken. Av den grunn foretrekkes to ukentlig lønn perioder for timelønnede ansatte. Bedrifter må holde øye med overtidsarbeid arbeidet av timelønnede ansatte betalt halvårlig for å kompensere dem på riktig måte.

Husk å beregne fordeler fradrag

Frivillige ansattes fradrag, for eksempel for helsevesenet dekning, blir ofte beregnet månedlig. Overgang fra en ukentlig til en halvårlig lønnsliste krever revurdering av når disse fradragene blir gjort. En årlig premie fordelt på 26 avdrag må kanskje konverteres til 24 innbetalinger for å justere lønnsperioder.

Anbefalt