Hva er fordelene med frihandel for Canada?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Nord-Amerika frihandelsavtalen er en treveisavtale mellom Canada, USA og Mexico. Verdenskonvensjonen er en av de mest vidtgående og kraftige handelsavtalen i verden, som påvirker alle tre økonomiene på betydelig måte. Fordeler fra traktaten er betydelige for Canada.

Hva er NAFTA

Nord-Amerika frihandelsavtalen ble signert i januar 1994 mellom Canada, USA og Mexico, med de endelige implementeringene gjennomført i 2008. Avtalen utgjør en av verdens største frihandelssoner. Målet med avtalen er å eliminere eventuelle offentlige handelshindringer mellom de tre landene, for eksempel betaling og innsamling av tariffer. 441 millioner mennesker bor i NAFTA-regionen, hvorav 33,3 millioner er kanadiske. Ifølge Canadas Utenriksdepartementet og International Trade-område er en av fem kanadiske arbeidsplasser knyttet til internasjonal handel. Avtalen har fordelt Canada på flere måter. En økning i handel med USA og Mexico har økt den kanadiske økonomien. Handel med USA er opp 80 prosent, og mengden handel med Mexico har doblet seg.

Import og eksport

En betydelig økning i antall kanadiske eksport, særlig innen sektorer som biler, lastebiler og deler, har også vært en stor fordel for Canada. Denne veksten mer enn kompenserer noe fall i eksporten til internasjonale markeder i tider med finansielle kriser.Importen til Canada fra USA og Mexico økte også, særlig i kommunikasjonsutstyr, samt maskiner og bilutstyr. En økning i handel mellom de tre landene i landbruksprodukter fordeler nordamerikanske bønder, ranchere og forbrukere. Arbeidene som oppstår ved å øke import og eksport, er svært gunstige for det kanadiske arbeidsmarkedet.

Handel med Mexico

Før NAFTA var kanadisk tilgang til det meksikanske markedet begrenset. I dag, på grunn av avtalen, har en utvidelse av kanadiske firmaer i Mexico skjedd. Dette innebærer en økning i inntekter for mange kanadiske selskaper, særlig i tidligere svært begrensede områder som bilindustrien. I dag utgjør Mexico Canadas 13 største eksportmarked.