Definisjon av permanent deltid på arbeidsplassen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Deltidsansatte spiller en viktig rolle på arbeidsplassen for tusenvis av arbeidsgivere. Det finnes ingen juridisk eller formell permanent deltidsarbeid definisjon. De fleste vil være enige om at deltid betyr noe mindre enn 40 timer i uken, men å avgjøre hva som anses å være deltid, står opp til arbeidsgiveren. Noen føderale lover stiller krav til arbeidstid som kriterium for kvalifikasjoner for bestemte programmer. Det er viktig for arbeidsgiverne å vite hvordan disse lovene fungerer slik at de kan ta en informert beslutning om hva heltid og deltidsarbeid burde bety for deres organisasjoner. Mangelen på en presis deltidsarbeid definisjon bør ikke føre til at en arbeidsgiver ignorerer dette problemet.

Permanent deltidsarbeid Definisjon

Uttrykket "permanent deltid" kombinerer to forskjellige begreper for klassifisering av ansatte på arbeidsplassen. "Permanent" betyr at det ikke er noen eksplisitt eller underforstått tidsgrense for en persons ansettelsesperiode. For eksempel jobber arbeidstaker ikke under en kontrakt med en utløpsdato. En kontraktsmessig ansatt kan enten ha sin kontrakt opphørt eller måtte gå hvis kontrakten ikke ble fornyet.

Det finnes ingen føderal vedtekt som gir en heltidsansatt definisjon eller definerer deltidsarbeid. Bestemmelsene i Fair Labor Standards Act gjelder for beskyttede ansatte og forlater saken opp til arbeidsgivere. Noen organisasjoner stiller retningslinjer som fastlegger en deltidsarbeid definisjon eller forhandler betydningen av deltid med arbeidstakerrepresentanter. I følge FLSA må alle ansatte betales minst den føderale minimumslønnen, uavhengig av antall arbeidstimer. Overtid regler gjelder også. Anta at en arbeidstaker vanligvis jobber 20 timer i uken og regnes som deltid. En uke jobber denne ansatt 48 timer. Hun må betales minst 1,5 ganger hennes faste timepris for timer arbeidet mer enn 40 selv om hun vender tilbake til sin vanlige 20-timers timeplan neste uke.

Noen ganger tillater arbeidsgivere eller oppfordrer jobbdeling. I en jobbdelingsarrangement "deler" to eller flere ansatte en enkelt jobb. For eksempel kan to administrative assistenter hver arbeide 20 timer i uken for å fylle en enkelt heltidsposisjon. Arbeidsgivere har funnet ut at jobbdeling kan forbedre rekruttering og oppbevaring av arbeidstakere, samt øke produktivitet og moral. Bestemmelsene i FLSA gjelder imidlertid for hver arbeidstaker i en arbeidsdelingsavtale separat, uavhengig av arbeidsoppgavene.

Lovbestemte fordeler for deltidsarbeid

Det er ofte tilfelle at arbeidsgivere gir visse fordeler til heltidsansatte, men ikke til de som anses deltid. Imidlertid er en arbeidsgiver lovlig pålagt å gi noen fordeler. Matchende trygdeordninger og arbeidstakerutligning er to eksempler. Stater fastsetter kvalifikasjonskriterier for arbeidsledighetsforsikring, og i mange tilfeller vil en deltidsarbeider jobbe nok timer og tjene nok penger til å kvalifisere. Noen stater krever ekstra fordeler som kortsiktig funksjonshemming.

Deltidsansatt og FMLA

Muligheten for at en arbeidstaker kan trenge fridag av medisinske grunner, bør vurderes når en arbeidsgiver må klassifisere et individ som deltid eller heltid. Familie- og medisinskloven fra 1993 beskytter jobben til en ansatt som må ta seg av, fordi han er syk eller må ta vare på et sykt familiemedlem. FMLA kan også brukes til å gi en justeringsperiode etter fødselen eller vedtaket. Ansatte kan være kvalifisert dersom de har vært på jobben i et år og har jobbet minst 1.250 timer i de foregående 12 månedene. Dette går ut til om lag 24 timer i uken, som ofte betraktes som deltid. FMLA permisjon er ubetalt og kan totalt opptil 12 uker per år. Arbeidsrelatert helsetjenester dekning må fortsette under FMLA permisjon. Bedrifter som har minst 50 ansatte som arbeider innen 75 miles av arbeidsgiverens beliggenhet, må tilby FMLA permisjon. I tillegg er offentlige ansatte og lærere ansatt på offentlige eller private skoler dekket av FMLA. Arbeidsgivere kan kreve at en helsepersonell sertifiserer at en arbeidstaker trenger ledig tid før han gir forlatelsesforespørsel.

Deltid under ACA

Affordable Care Act fra 2010, også kjent som Obamacare, garanterer tilgang til rimelig helseforsikring for amerikanere. Det er viktig for arbeidsgiverne å kjenne sine forpliktelser under ACA fordi Internal Revenue Service vil pålegge straff for manglende overholdelse. ACA deler arbeidsgivere i to kategorier. Små arbeidsgivere, som betyr de med færre enn 50 heltidsansatte, er ikke pålagt å tilby en helseplan under ACA. Gjeldende Store Arbeidsgivere, eller ALEs, må tilby en helseplan som gir viktig dekning som er rimelig for heltidsansatte. ACA definerer en heltidsansatt som en som arbeider i gjennomsnitt 30 timer per uke eller mer, eller som arbeider i gjennomsnitt 130 timer eller mer hver måned. Deltidsansatte, som betyr de som gjennomsnittlig mindre enn 30 timer per uke, kan være kvalifisert for helseforsikring. Om dette er tilfelle eller ikke, avhenger av statlige lover og forsikringsleverandørpolitikk. For eksempel kan et forsikringsselskap være enige om å inkludere deltidsarbeidere som jobber 20 timer eller mer hver uke, selv om ACA ikke krever det. Arbeidsgivere bør sjekke med sin forsikringsleverandør for å finne ut hvilke alternativer som er tilgjengelige.

Pensjonsplaner for deltidsansatte

Arbeidsgiver pensjonsinntektsloven av 1974 er en annen føderal lov som bruker antall arbeidstimer for å definere kvalifisering. ERISA er utformet for å etablere standarder for pensjonsplaner tilbudt av bedrifter. For eksempel, hvis en bedrift tilbyr en 401 (k) pensjonssparingsplan, må deltakelseskriteriene overholde ERISAs retningslinjer. Generelt gir ERISA- og IRS-regler arbeidsgivere muligheten til å ekskludere ansatte som jobber færre enn 1000 timer i året eller om lag 19 timer i uken i gjennomsnitt. Disse deltidsansatte kan inngå hvis de oppfyller andre planberettigelseskriterier, men forretnings- og planleverandøren er ikke forpliktet til å gjøre det.

Deltid og andre fordeler

Arbeidsgivere tilbyr ofte flere andre fordeler for heltid og deltidsarbeidere. Betalt sykefravær og betalt ferietid er to eksempler. Noen arbeidsgivere betaler også forskyvningsforskjeller for nattarbeid eller tilbyr premium lønn for arbeid i helger og helligdager. FLSA krever ikke noen av disse fordelene, så det er opp til arbeidsgiveren å avgjøre om de skal leveres. Imidlertid kan noen eller alle disse fordelene kreves av en arbeidsavtale eller en kollektiv avtale som kan angi et minimum antall arbeidstimer som kriterium for å motta dem. Noen statlige og lokale myndigheter krever også noen eller alle disse fordelene for full- og / eller deltidsansatte, så arbeidsgivere bør sjekke reglene som gjelder hvor de befinner seg.

Fordeler og ulemper ved deltidsarbeidere

Den dydige bruken av deltidsarbeid kan være en gave for en bedrift, særlig en liten. Arbeidsbelastningen for mange bedrifter er ikke konstant. For eksempel, en restaurant eller butikk har periodiske "rushes" alternerende med ganger når kundetrafikken er lett. Ledere kan organisere arbeidsplaner basert på forventede travle perioder. Ved å få deltidsarbeidere til å gi ekstra hjelp når det er nødvendig, sikrer den totale operasjonen jevnt. Det vil være nok folk på plass for å gi kundeservice av høy kvalitet, noe som igjen vil resultere i mer fornøyde kunder og økt virksomhet.

Permanente deltidsarbeidere er velegnet til å fylle hull i en virksomhets arbeidsplan. Selv de mest pålitelige medarbeiderne kan være fraværende av og til på grunn av sykdom, innkalling til jury eller annen grunn. Samtidig vil enkelte deltidsansatte være villige til å jobbe ekstra timer med kort varsel. I mange situasjoner er dette en bedre løsning enn å ringe en midlertidig arbeidstaker fra et byrå som ikke er kjent med forretningsdriften. Noen ganger trenger et selskap en viss ferdighet, men ikke nok til å rettferdiggjøre å ansette en heltidspesialist. I denne situasjonen kan det være et kostnadseffektivt alternativ å rekruttere en fast deltids-timer med de nødvendige ferdighetene.

Å innarbeide faste deltidsansatte i en arbeidsstyrke kan være en god strategi for å kontrollere lønnskostnadene. Dette gjelder spesielt når det gjelder fordeler. For eksempel krever ACA at gjeldende store arbeidsgivere gjør helseforsikring tilgjengelig for ansatte som jobber mer enn 30 timer per uke i gjennomsnitt. Denne fordelen er imidlertid ikke nødvendig for deltidsansatte. Det er ofte mulig å rekruttere deltidsansatte uten å måtte tilby så mange fordeler som det ville være nødvendig for å tiltrekke seg kvalifiserte heltidsansatte. Endelig kan evnen til å planlegge deltidsfolk bare når det er nødvendig, unngå situasjoner der arbeidstakere er "på klokken" til tider når deres tjenester ikke er nødvendig for å få dem tilgjengelige når de trengs.

På den annen side kan ansettelsestidsansatte skape vanskeligheter for en arbeidsgiver. Som en annen ny ansatt krever en deltidsansatt orientering og trening for å passe godt inn på arbeidsplassen. Også deltidsansatte er ofte fraværende i flere dager av gangen. Ledere må etablere klare prosedyrer for å sikre at en arbeidstaker som returnerer etter fravær, blir informert om statusen for nåværende prosjekter og om eventuelle endringer som har skjedd.

En deltidsansatt kan også være gjenstand for rollekonflikt. Hun kan være student eller ha en heltidsjobb. Disse andre roller kan være av større betydning for deltidtakeren og føre til delt lojalitet, mangel på engasjement eller enkel tretthet og mangel på energi.

Hvorfor folk velger deltidsarbeid

For å rekruttere og beholde kvalifiserte faste deltidsansatte, må ledere forstå årsakene til at noen foretrekker en begrenset arbeidsplan. Å forstå hva som motiverer disse personene, vil bidra til å gjøre valg om å ansette, trene og kompensere dem. En vanlig grunn til at noen søker en deltidsstilling er å ha mer tid til andre aktiviteter. For eksempel foretrekker videregående og høyskolestudent vanligvis deltidsjobber fordi deres prioritet er å fullføre sine utdanninger. En person som nærmer seg pensjonsalderen, kan velge en tidlig utgang fra karriereposisjonen, men ønsker å fortsette å jobbe aktivt på en begrenset måte. Noen mennesker er engasjert i et spesielt prosjekt som utelukker heltidsarbeid. Et eksempel på dette scenariet er atleten som velger deltidsarbeid, slik at han kan bruke tid til opplæring.

Selvfølgelig er ett motiv for å delta på deltidsarbeid å tjene ekstra penger. Folk tar denne banen for en rekke grunner. Noen vil bare ha ekstra penger. Andre ønsker å redde for et langsiktig prosjekt som å kjøpe et hjem, finansiere et barns utdanning eller sette penger inn i et pensjonsfond.

En kilde til motiverte deltidsansatte er personer som søker karrierevekst. For eksempel kan en høyskole student lete etter en deltidsjobb eller betalt praktik i sitt valgte felt. Rekruttere disse personene kan være et godt trekk fordi de sannsynligvis vil gjøre en sterk innsats for å lære og gjøre det bra å få en start på karrieren deres.