Per Diem Vs. Deltid

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når du vurderer arbeidsinntektene dine, kan du kjøre på tvers av vilkårene "deltid" og "per døgn" på lønnstuben. Disse vilkårene angir to forskjellige måter du kan bli betalt for din jobb. Det er viktig å forstå forskjellene mellom dem slik at du kan få et klart bilde av lønnens opprinnelse.

Deltid

"Deltid" indikerer at du jobber på en bestemt jobb mindre enn full tid hver uke. Deltidsansatte er vanligvis betalt en timelønn i stedet for lønn, selv om dette ikke alltid er tilfelle.

Timer for deltid

Hvert selskap setter sin egen standard på hva som er heltid og hva er deltid. I noen selskaper kan det være å jobbe mindre enn 30 timer at du har en deltidsjobb. I andre kan 40 timer være heltidsmerket.

Deltidsansatte kan eller ikke har tilgang til de samme fordelene som heltidsansatte gjør. Noen selskaper tilbyr deltidsansatte nedskalede ytelser, og andre selskaper tilbyr ikke deltidsansatte fordeler i det hele tatt.

Per Diem

Ordene "per diem" betyr "per dag", og de refererer vanligvis til hvor mye penger et selskap betaler sine ansatte til å dekke utgifter som reiser, hotell og mat. Ansatte som deltar på opplæringskonferanser eller som jobber ut av byen, kan motta lønn i tillegg til lønn.

Hva Per Diem betaler for

Per diem-lønnen erstatter ikke pengene du lager for arbeid. Noen selskaper kan refundere ansatte til utgifter når de jobber eller trener ut av byen, mens andre kan betale ansatte for disse utgiftene før de forlater byen. Per diem bærer ikke på en ansattes kvalifisering for andre fordeler selskapet tilbyr, for eksempel helseforsikring eller bonuser.

Per diem lønn er ikke begrenset til bare heltidsansatte. Per diem er vanligvis et kontant tillegg til en ansattes lønn for å dekke utgifter som er nødvendige for daglig opphold når det er vekk fra den ansattes vanlige jobbsted.

Anbefalt