Hvordan skrive en fremragende ytelsesvurdering

Anonim

En ytelsesvurdering er et dokument ment å vurdere ansatte på hvor godt de fullfører sine oppgaver. Vurderingen skal skrives med konkrete eksempler for å hjelpe dine ansatte når forbedring er nødvendig og å anbefale dem når ytelsen er på nivå med eller høyere enn dine forventninger som arbeidsgiver. Å skrive en positiv vurdering er en effektiv måte å dokumentere en ansattes fremragende ytelse på og for å opprettholde et fortsatt høyt nivå av arbeid.

Vurder din ansattes ytelse på plikt etter bruk ved hjelp av dårlig, tilfredsstillende, over tilfredsstillende og fremragende for å gi din medarbeider en visuell representasjon av suksess med hver oppgave. For hver plikt, skriv spesifikke eksempler som illustrerer din vurdering. Hvis en ansatt er utestående, pek på konkrete eksempler på arbeidsprodukt der dette har blitt påvist.

Henvis til de standarder du skisserte for din ansatt på tidspunktet for ansettelsen. Hvis du vurderer ytelsen mindre enn tilfredsstillende, skissere en plan for din medarbeider å følge som vil hjelpe deg med å oppfylle dine forventninger. Ta med en bestemt tidsramme hvor du vil se forbedring. For fremragende ansatte, forklare hvordan du fortsetter å utføre oppgavene godt og tilby ytterligere ansvar som vil hjelpe medarbeiderne i organisasjonen.

Bruk målbar oppførsel og ikke mange adjektiver. I stedet for å skrive, "Joe er en hard arbeidstaker, skriver" Joe lukket fem store salg i løpet av en tre måneders periode mens han ledet sitt salgsteam. " Vær ærlig i din vurdering også. Ikke skriv at du ikke ser noen mulige områder der en ansatt kan forbedre seg. Selv en fremragende medarbeider kan utmerke seg på måter som ikke er spesifisert i anmeldelsen.

Avslutt resultatrapporteringen din med et sammendrag av informasjonen du diskuterte, og hvilke tiltak som er tatt med hensyn til vurdering, for eksempel tidsramme for forbedring og etablerte mål. For en enestående gjennomgang, skriv forslag til andre veier i selskapet som din ansatte kan streve etter.

Møt med din medarbeider for å administrere anmeldelsen. Forklar evalueringen og la din ansatt se det over. Ta tid til spørsmål, skriv deretter inn det og gjør medarbeideren din det samme. Opprettholder ytelsesrapporten i posten i medarbeiderens fil for sammenligning ved neste vurdering.