Abusive Bosses & Employee Rights

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å utføre dine rettigheter mens du arbeider med en misbrukende sjef, kan være komplisert. Din sjefs dårlige oppførsel kan være irriterende og ubehagelig for deg, men det kan ikke være tiltak. For eksempel har en ansatt ikke grunnlag for en søksmål bare fordi sjefen sin ofte roper på ham, selv om hendelsene er pinlige.

Abusiv oppførsel

Oppførselen til misbrukende sjefer kan ta flere former, men alle er en hindring for ansatte som kanskje må velge mellom å holde jobbene sine eller se etter en annen jobb med håp om å finne et selskap som har et bedre arbeidsmiljø. En CNN Money rapport med tittelen "Håndtering av en misbrukende chef" sier at arbeidsplassen mobbing og traumerinstitutt setter oppførende sjefer 'oppførsel i forskjellige kategorier. Noen er kritikere i dine ansikter som regelmessig støter på fornærmelser på deg, mens andre gir godhet når de sabotere fremdriften på jobb bak ryggen din. En tredje type misbrukende sjef bruker sin kontroll for å skape selskapsmål som ansatte ikke har nok ressurser til å møte. Andre sjefer mister regelmessig kontroll og eksploderer i sinne for en rekke grunner.

Arbeidsplassløsninger

Du har rett til å prøve å løse dine problemer med en misbrukende sjef selv før du tar andre handlinger. Prøv å arrangere et ansikt til ansikt møte på jobb med sjefen din for å diskutere problemene mellom deg. Velg et område for diskusjonen din der andre kan se at et formelt møte finner sted. Planlegg å diskutere dine problemer rolig og vær forberedt på å nevne spesifikke hendelser som angår deg, i stedet for å snakke i generaliteter. Sjansene er at en misbrukende sjef vil være samarbeidsvillig og enten nekte å møte deg eller ikke endre sin oppførsel etter å ha møtt med deg. Ditt neste skritt kan være å diskutere sjefens oppførsel med selskapets human resources manager. En "Women's Health" -magasinartikkel med tittelen "Hvordan overleve en misbrukende chef" anbefaler at ansatte vurderer å ta sine problemer til en leder på høyt nivå eller selskapspresidenten hvis menneskelige ressurser-sjefen viser seg å være unhelpful.

Lovlig handling

Rådfør deg med en advokat dersom sjefen din defammer deg. En advokat vil kunne fortelle deg om du har et sterkt nok tilfelle for en ærekrenkelse søksmål. For å bevise en ærekrenkelsesdrakt må du vise at sjefen din med vilje har skadet ditt omdømme ved å uttale seg om deg, han visste at han var falsk. Dokumenthendelser som viser sjefs misbrukende oppførsel dersom du vurderer rettslige skritt. For eksempel samle fiendtlige e-postmeldinger og dårlige evalueringer sjefen din har gitt deg, og skriv ned beskrivelser, datoer og tider for at spesifikke misbruke handlinger fant sted for å styrke saken din. Du kan også kontakte US Equal Employment Opportunity Commission for råd om hvordan du håndterer situasjonen din.

betraktninger

Du kan konkludere med at den eneste virkelige retten du må gjøre mot en misbrukende sjef, er å finne en annen jobb. Sjefen din kan være fornærmende, men han kan også være for kunnskapsrik til å gjøre alt som kan få ham i vanskeligheter med sjefen hans eller det ville gi grunnlag for en sterk søksmål mot selskapet. Se etter en annen jobb hvis din misbrukende arbeidssituasjon har en negativ innvirkning på helse og trygghet.