Hvordan skrive en ansatt selvvaluering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

De fleste arbeidsgivere krever at veiledere og ledere fullfører årlige prestasjons vurderinger av de arbeidstakere som rapporterer til dem. Som en del av prosessen kan du bli bedt om å gi en vurdering av ditt eget arbeid. Vanligvis vil din veileder gi deg et selvevalueringsskjema for å fullføre før gjennomgangsmøtet. Sjefen din kan bruke dette skjemaet til å hjelpe henne med å fullføre sin egen vurdering av jobbprestasjonen din i vurderingsperioden. En selvvaluering gjør at du kan reflektere over hvordan du møtte jobbkravene dine og gjør deg til en aktiv deltaker i gjennomgangsprosessen.

Få en kopi av dine forventninger til jobben for vurderingsperioden. Hvis nødvendig, spør avdelingen for menneskelige ressurser eller veileder for en kopi.

Samle dokumenter som støtter evalueringen din, for eksempel e-post eller papirarbeid som viser når og hvordan du har utført bestemte oppgaver.

Utfør evalueringen i et ensomt miljø, slik at du kan tenke på dine svar uten avbrudd.

Se på jobbprestasjonen din ærlig for å bestemme hvor godt du møtte forventningene. Gå gjennom hvert krav og tilbakekall resultatene dine.

Vær spesifikk om hver plikt eller oppgave og hvordan du møtte målet. Inkluder de viktigste prestasjonene først. Listeprosentrasjoner, teammedlemmer som assisterte med prosjektet, dollarstall og andre prestasjoner, for eksempel tidsbesparende og positive anmeldelser fra klienter. Legg merke til hvordan du brukte problemløsning, ledelse, kommunikasjon og kundeforhold.

Start hver oppgave med et handlingsverdi, og legg deretter til effekten. For eksempel "Etablert 30 sikkerhetsrekvisita kontoer på to dager og oppnådde 10 henvist henvendte kunder som et resultat."

Godkjenne forbedringsområder. For eksempel, hvis du føler at du trenger å jobbe med dine tidshåndteringsevner, si det i evalueringen din. Be om hjelp for å hjelpe deg med å forbedre, for eksempel trening og ekstra ressurser. Ikke vær redd for å innrømme dine svakheter; Å anerkjenne dem er det første skrittet for å overvinne dem. Sjefen din vil se at du er opptatt av å bli en bedre medarbeider.

Ikke lyst eller utelat kritisk informasjon. Vær ydmyk, oppriktig og sannferdig.

Sjekk evalueringen din for grammatiske feil. Pass på at det er pent og profesjonelt skrevet.

Gi evalueringsskjema til veileder innen den angitte tidsrammen.

Tips

  • Din egenvaluering minner din veileder om høydepunkter og utfordringer i jobbprestasjonen din i vurderingsperioden, og gjør det lettere for henne å ta opp problemer hvis du har forskjellige bølgelengder. Forbered et grovt utkast til evalueringen din før du fyller ut skjemaet. Selvvalueringen din skal legges til din prestasjonsvurdering og sendes til den nødvendige avdelingen, slik at en kopi kan plasseres i personellfilen din.