Ulempene ved internasjonal forretningsetikk

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Opprettholde forretningsetikk er et verdig mål for alle multinasjonale selskaper, men ikke alltid mulig eller fordelaktig. Virkeligheten i internasjonal virksomhet er at opprettholdelsen av disse vilkårlig forpliktelser kommer med alvorlige ulemper. På mange måter hindrer en selvstendig pålagt forretningsetikk et selskaps evne til å øke profitt når andre er langt mindre tilbøyelige til å overholde lignende uhåndterlige etiske forpliktelser.

Lønetikk

Få forbrukere vil bekjenne at 8-åringer som arbeider 16-timers dager i en svakt opplyst fabrikk, er etisk. Og likevel ignorerer flere store multinasjonale selskaper disse problemene for å produsere et produkt til en betydelig lavere kostnad. John M. Wage, forfatter av boken, "Etikk for internasjonal virksomhet", forklarer det store problemet når utenlandske regjeringer ikke har satt minimumslønn. I disse situasjonene kan selskapene avtale utenlandske arbeidstakere og få dem til å jobbe for mindre enn en lønnsom lønn.

Korporasjoner som ønsker å opprettholde sterk forretningsetikk ved å betale lokale, amerikanske arbeidstakere en høyere lønn for samme jobb som en utenlandsk arbeidstaker kan gjøre for mindre, står overfor en betydelig ulempe. Fordi forbrukerne vanligvis verdsetter billigere produkter over de som ikke er laget i svetteverk, mister selskaper som adopterer rettferdig lønnspraksis over de som ikke gjør det.

Bestikkelse og fettbetalinger

Noen land, spesielt afrikanske nasjoner, er vant til å motta "fettbetalinger" som et middel til å få byråkratiske oppgaver oppnådd på kort tid eller currying tjeneste med lokale myndigheter. For eksempel forklarer en 2009 "Harper's Magazine" artikkel at Halliburton betalte nigerianske tjenestemenn 180 millioner dollar for å sikre kontrakter verdt 6 milliarder dollar. Selv om amerikanske selskaper ikke har lov til å tilby fettbetalinger, i situasjoner som Halliburton, har selskapet hatt fordel av utvekslingen selv etter å ha avgjort saken for retten. Dermed er andre selskaper som overholder de etiske regler, en ulempe for selskaper som ikke gjør det.

Mangel på håndhevelse

En annen ulempe med å opprettholde etikk i internasjonal virksomhet er mangelen på håndhevelse for de andre selskapene som bryter reglene. Tchad Philips Brown sier i sin bok, "Selvforsterkende handel: utviklingsland og WTO-tvistbilæggelse", at lave preferanseavgifter er nesten umulig å håndheve. Derfor har land som tar høyt beløp for viss import for å beskytte sin lokale økonomi, få noen konsekvenser til tross for at loven er ulovlig, slik den er omtalt av Verdenshandelsorganisasjonen.

Mulighet og overveielse

Forbrukerne har betydelig innflytelse på selskapets etiske oppførsel, særlig i internasjonale saker. For eksempel tvang den store etterspørselen etter fair trade-kaffe mange store selskaper som Starbucks og Pete's Coffee å tilby det som en del av deres menyer. Tilsvarende øker forbrukernes etterspørsel etter treprodukter som ikke stammer fra regnskog, noe som igjen bidrar til at selskaper bruker fornybare, bærekraftige materialer som bambus. Derfor er en av de sterkeste driverne av internasjonal forretningsetikk forbrukeren og hans forbruksvaner.

Anbefalt