Konsekvenser av nepotisme

Innholdsfortegnelse:

Anonim

På arbeidsplassen er nepotisme definert som individer som viser favorittisme til familiemedlemmer og venner ved å gi dem jobber eller gi dem kampanjer basert på deres forhold, ikke kompetanse. Mange ansatte anser nepotisme som en urettferdig arbeidsplasspraksis. Siden så mange individer har en negativ oppfatning av nepotisme, eiere og ledere som støtter det, kommer ansikt til ansikt med en rekke konsekvenser.

Risiko Juridisk Tiltak

Bedrifter som praktiserer nepotisme kan være i fare for å bli saksøkt av ansatte. Nepotisme kan resultere i en søksmål hvis en ansatt eller potensiell medarbeider har bevis på at et selskap bruker urettferdig ansettelsespraksis. Det kan også være en juridisk risiko hvis en arbeidsgiver eller leder viser favorittisme når det gjelder lønn, fordeler og kampanjer mot sine familiemedlemmer og venner, forsømmer behovene til de andre ansatte.

Lavere ansatte moral

Lav ansattes moral kan bety tap av fortjeneste for selskaper og kan få ansatte til å fokusere mindre på kunder og mer på å klage. Når nepotisme har en negativ effekt på en arbeidsplass, reduseres ansattes moral, noe som påvirker hvor jevnt selskapet opererer, og hvorvidt ansatte er produktive. Ansatte kan føle seg unappreciated, og som et resultat kan de miste sin motivasjon for å oppnå sine mål og oppnå sine daglige oppgaver.

Få beskyldt for favoritisme

Når en leder eller bedriftseier har et eksisterende forhold til en ansatt, blir de ofte anklaget for favorittisme. For eksempel kan ledere og bedriftseiere være mer laks når det gjelder selskapets regler og forskrifter, eller de kan fremme ansatte på grunn av forhold, i stedet for fortjeneste. Selv i tilfeller var bedriftseiere og ledere ikke viser favorittisme, kan ansatte fortsatt føle at de ikke er likeverdige.

Risiko for familiefeier

Når familiemedlemmer og nære venner jobber for samme selskap, kan problemer fra deres personlige liv lett bli til problemer på arbeidsplassen. Disse feydene kan forårsake store arbeidsstørrelser, noe som kan redusere generell produktivitet og negativt påvirke ansattes moral.

Overvei Medarbeiderne Kompetente

Når ansatte ansettes på et selskap på grunn av nepotisme, kan andre ansatte spørre om familiemedlemmer eller venner har nødvendig kunnskap, ferdigheter og holdninger til å utføre sine jobber. Hvis ansatte stiller spørsmål om sine evner til å utføre sine jobber, kan de vise dem mindre respekt, ignorere deres ideer og instruksjoner eller kommentere de ansatte at de bare ble ansatt på grunn av deres forhold til ledelsen eller bedriftseieren. Å få vist lite-til-ingen respekt kan føre til konflikter mellom ansatte ansatt på grunn av nepotisme og deres medarbeidere.