Hvordan gjennomføre et prosjekt etter mortem

Anonim

Prosjekter kommer i en rekke typer og størrelser, men de bør alle ende med en kulminerende hendelse som identifiserer verdien av innsatsen. Først gjenkjenn deltakerne for deres bidrag, kompensere leverandørene for forsyningene og konkluderer med en post mortem å lære av opplevelsen og forbedre ytelsen i fremtidige tiltak.

Gjør individuelle og team debriefing økter. Individuelle møter tillater lagmedlemmer å dele sine personlige inntrykk av prosjektet, deres bidrag og utfordringer. Gruppemøter avslører innsikt i lagdynamikk, kommunikasjon, ytelse og anbefalinger for fremtiden.

Vurder teknisk ytelse. Diskuter variasjonen mellom det endelige omfanget og den første. Identifiser kildene til omfanget av kryp, feilhåndtering, endringsledelse, kvalitet og beslutningstaking.

Diskuter kostnad og tidsplan ytelse. Vurder avvikene mellom planlagt og faktisk, utvalg av leverandører, årsaker til tidsplan slipp, nøyaktighet av planlegging, overvåkingsmetoder og rapporteringsstrategier.

Analyser kundens engasjement. Identifiser om kunden var tilstrekkelig informert og aktiv i prosjektet. Spør om ansikt-til-ansiktsmøter eller telekonferanser var passende og tilstrekkelig for typen prosjekt, størrelse, kompleksitet og kultur. Bestem om alle følte seg tilstrekkelig informert om problemer og involvert i beslutningsprosesser.

Dokumentere leksjonene. Fordel dem til ledelsen og noter et sammendrag av prosjektets resultater og lagets anbefalinger for fremtidige prosjekter. Undersøk om de kvalitative og kvantitative målene for prosjektet ble oppfylt.

Anbefalt