Slik dokumenterer du trakassering på arbeidsplassen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Om lag 30 prosent av klager mottatt av U. S. Equal Employment Opportunity Commission vedrører arbeidsplass trakassering, ifølge Jenny R. Yang, kommisjonens leder. Derfor er odds bra at hvis du jobber med andre mennesker, vil du oppleve eller observere trakassering i noen form på et eller annet tidspunkt i løpet av din karriere. Slike trakasserier kan få alvorlig innvirkning på ansatte, samt arbeidsgivere som et resultat av rettssaker. Som et resultat er det viktig for et offer eller observatør å dokumentere trakassering på arbeidsplassen på en måte som støtter selskapets innsats for å hindre eller håndtere det.

Formålet med arbeidsidentifiseringshendelse Dokumentasjon

Arbeidsplass trakassering bryter både statlige og forbud mot diskriminering. Bedrifter ber derfor ansatte å dokumentere og rapportere tilfeller av trakassering på arbeidsplassen på en bestemt måte for å underbygge en klage, slik at et selskap kan ta korrigerende tiltak eller forsvare seg mot anklagelser om trakassering.

Se gjennom ansattes håndbok og bedriftspolitikk

For å bli oppmerksom på hvordan du dokumenterer trakassering på arbeidsplassen, les selskapets retningslinjer og se arbeidstakerhåndboken din. Ofte må ansatte, ledere og veiledere følge spesifikke retningslinjer for å registrere og rapportere trakassering på arbeidsplassen. I så fall må du overholde arbeidsgiverens retningslinjer og dokumentere en hendelse helt i henhold til bedriftens personalavdelingsstandarder.

Les arbeidslov som forbyr trakassering

For å forsikre deg om at du ikke forvirrer forsøk på humor for trakassering, må du gjennomgå arbeidsgiveravtalt opplærings- og arbeidslovgivning i forbindelse med trakassering på arbeidsplassen. For eksempel forbyr Tittel VII i Civil Rights Act fra 1964 diskriminering basert på ikke-arbeidsrelaterte faktorer, som rase, religion, kjønn, nasjonal opprinnelse eller farge. Denne og andre anti-diskrimineringslover forbyr trakassering, som uvelkomne oppføringer som er basert på ikke-arbeidsrelaterte faktorer og rettet mot en person eller en gruppe medarbeidere.

Dokument navnene på Harasser og Vitner

Etter en eventuell trakasseringshendelse, registrer den så snart som mulig. For hver hendelse som er rettet mot deg, skriv ned navnet på den ansatte som er engasjert i den trakasserende oppførselen og sin stilling hos din bedrift. Dokumentere også navnene og stillingene til noen ansatte som opplevde den trakasserende oppførselen.

Beskriv hendelsen

Skriv så mye detaljert informasjon som mulig om trakasserende bemerkninger eller handlinger, men skriv bare meget spesielle uttalelser til en person hvis du er sikker på de nøyaktige ordene som er talt. Chronicle omstendighetene som omgikk hendelsen, samt hvor og når hendelsen skjedde. Beskriv hvordan hendelsen påvirket deg personlig og profesjonelt, og ditt svar på trakassering. Dokumentere også svarene til andre ansatte som har vært vitne til trakassering. For eksempel kan en ansatt som observerte hendelsen ha oppmuntret oppførselen eller forsøkt å stoppe den. I stedet for å lagre dokumentet på arbeidsdatamaskinen, lagre det på en flash-stasjon du lagrer hjemme.

Gjør oppmerksom på gjengjeldelseshandlinger

Dokumentere eventuelle handlinger som trakasseren tok som svar på din innsats for å konfrontere ham eller stoppe negativ oppførsel. Hvis du diskuterte problemet med trakasseren, merk deg om dine kommentarer og hans svar. For eksempel kan han ha retaliated ved å ekskludere deg fra et lag, demote deg eller overføre noen av dine arbeidsoppgaver.

Behold fysisk bevis på trakassering

For å ytterligere sikkerhetskopiere kravet om trakassering, lagre e-post og annet fysisk bevis på trakassering. Dette beviset kan inkludere uønskede gaver gitt av trakasseren eller e-postmeldinger sendt av ham. For hvert stykke fysisk bevis, vær oppmerksom på omstendighetene rundt beviset og dets kilde, samt dato og klokkeslett som harasseren ga bevisene for deg.

Bevar også bevis på arbeidets ytelse, inkludert notater og prestasjonsevalueringer. Du kan bruke dette beviset til å motvirke ethvert krav fra skadelideren eller arbeidsgiveren om at kravet om trakassering er et knep for å rettferdiggjøre eller avlede fra dårlig arbeidspraksis.

Filformell klage

Når du er sikker på at du har registrert trakasseringshendelsen på riktig måte, opprett en kopi av dokumentet ditt for distribusjon til den aktuelle myndigheten. Hvis din bedrift har en Human Resources-avdeling, presentere kopien til HR-lederen og legg inn en formell klage. Ellers, gi dokumentkopien til konsernsjef i firmaet ditt. Dokument dato og klokkeslett for at du sendte inn en klage og med hvem du snakket med.

Ta handlingen hvis truet

Dokumentasjon av en trakasseringshendelse og innlevering av en formell klage vil hjelpe arbeidsgiveren til å opprettholde et trygt og komfortabelt arbeidsmiljø. Men hvis du føler at din personlige sikkerhet eller andre er truet, må du umiddelbart informere selskapets HR-leder eller administrerende direktør.