Mobbing og trakassering på arbeidsplassen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Lovlig, trakassering på arbeidsplassen er forskjellig fra mobbing på arbeidsplassen. Trakassering er støtende oppførsel basert på en faktor som offerets rase, religion, kjønn eller alder. Hvis offensiv oppførsel ikke er basert på diskriminering, er det bare mobbing. Det kan skade så mye som trakassering, men offeret har vanligvis ikke noe lovlig forsvar.

Uvelkommen oppførsel

En sporadisk offensiv vits eller en engangshendelse er ikke ulovlig, med mindre det er et ekstremt tilfelle, ifølge Equal Employment Opportunity Commission. Trakassering blir ulovlig når du må tåle det for å beholde jobben din eller om den skaper et fiendtlig eller fornærmende miljø.

Offensiv oppførsel kan omfatte:

• Offensive vitser • Racial slurger • Intimidasjon • Fysisk overgrep • Forfølgelser • Viser krenkende bilder • Trusler, inkludert fysiske eller trusler eller trusler mot ilden. • Forstyrrer arbeidets ytelse. (ref1) • Uønsket seksuell kontakt eller forespørsler om seksuelle favoriserer.

Hvis du regelmessig opplever at noen blir trakassert på jobb, sier EEOC, du kan kvalifisere som et offer, selv om du ikke er målmesterens mål.

Mobbing kan være lovlig

Det er mange måter å mobbe noen som ikke bryter mot trakasseringslover. En sjef som skriker på hver underordnet og belittles alle sammen, uansett ras, religion eller kjønn, er kanskje ikke en trakassør. Å fornærme en ansatt for hennes personlighet eller klær, kan ikke være trakassering hvis den ikke er knyttet til rase, kjønn eller andre beskyttede egenskaper.

Nolo juridiske nettsted sier California definerer mobbing som støtende, ydmykende eller skremmende oppførsel. På tidspunktet for skriving har hverken den føderale regjeringen eller noen statsregering utestengt mobbing på arbeidsplassen som ikke også kvalifiserer som trakassering.

Å svare på trakassering

Hvis trakasseringen gjør vondt din karriere - oppsigelse, nektet kampanje, nektet opptjent bonus eller heve - EEOC sier at arbeidsgiveren er juridisk ansvarlig sammen med trakasseren. Selskapet er også ansvarlig hvis du rapporterer trakasseringen og arbeidsgiveren ikke gjør noe. Hvis selskapet har en klageprosedyre, følg den for å sende inn rapporten. Hvis ingenting endres, send en klage til EEOC eller en tilsvarende statlig byrå. Å kontakte regjeringen er et nødvendig første skritt hvis du vil ta arbeidsgiveren din til retten.

Bekjempe Bullies

Mobbing på arbeidsplassen er vanskeligere å håndtere, siden du ikke har de samme juridiske alternativene. I et intervju med Miami Herald, sier advokat Jezabel Lloronte det er verdt å rapportere mobbing til HR, men du har ingen andre veier hvis selskapet ikke gjør noe. EEOC sier at ett unntak er hvis du blir mobbet fordi du rapporterte diskriminering, assistert i en diskrimineringsundersøkelse eller motsatt diskriminerende praksis. Hvis du lider av forfølgelse mobbing, kvalifiserer det seg som trakassering.