Texas State Law på trakassering på arbeidsplassen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Texas statlig lov forbyder eksplisitt trakassering eller diskriminering på arbeidsplassen. Diskriminering avviker litt fra trakassering, men trakassering utgjør en av de mange former for diskriminering. Selv om seksuell trakassering mottar løvenes andel av oppmerksomhet i trakasseringslitteratur, forbyder Texas alle former for trakassering fra arbeidsplassen, inkludert former for pestering og truende. I henhold til Texas straffeloven utgjør trakassering en forbrytelse og straffes tilsvarende.

Definisjon av trakassering

Delstaten Texas forsvinner til et faktablad laget av University of Texas Houston for sin definisjon av trakassering. I følge dette arket utgjør trakassering enhver handling eller behandling som fører til fysisk eller emosjonell motgang på grunnlag av kjønn, farge, religion, etnisitet, seksuell orientering, alder, funksjonshemming eller lignende status. Texas forbyder diskriminering eller trakassering av noe slag på arbeidsplassen og i utdanningsinstitusjoner.

Typer av trakassering

Texas State Code går til store lengder definerer typer trakassering. I henhold til denne koden inkluderer trakassering generering og formidling av trusler eller falske karakterrapporter personlig, via skriving eller over telefon; foretar regelmessige telefonsamtaler ment å irritere eller chikanere; kaller en person og henger opp flere ganger; og sender vanlig elektronisk kommunikasjon som er ment å trakassere, irritere, misbruke, fornærme, skamme eller "plage" en annen. Definisjonen av trakassering dekker oppførsel rettet mot familien eller husstanden til en person som lider av trakassering på arbeidsplassen og legger særlig vekt på bruken av uanstendig materiale.

Konsekvenser av trakassering

Trakassering i Texas generelt utgjør en klasse B-misdemeanor. De som tidligere er dømt for trakassering, står overfor en klasse A-misdemeanor. Straffen for de som er funnet skyldig i en klasse B-misdemeanor i Texas, er en bøte på $ 2000 eller mindre, en fengselsperiode så lenge som 180 dager eller en kombinasjon av de to som ikke overskrider grensene for det. Straffen for en klasse A-misdemeanor er en bot på $ 4000 eller mindre, en fengselsstraff på ett år eller mindre eller en kombinasjon av et slikt fengselsår og en bot.

Tilleggsinformasjon

Tilstanden Texas oppfordrer personer som lider av trakassering på arbeidsplassen for å forsøke å løse problemet ved å diskutere det med gjerningsmannen, menneskelige ressurser eller ledelsen. Hvis disse anstrengelsene er ineffektive, bør enkeltpersoner konsultere rettsmyndigheter og sende et offisielt krav. Enhver form for kommunikasjon som kan betraktes som trakassering, fra håndskrevne notater til direktemeldinger, tekster og sosiale medier, utgjør antagelig bevis for trakasseringssaker i Texas.