Underbemanningsprosesser på arbeidsplassen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ansattes lønn og tilhørende kostnader representerer sammen en av de største utgiftene for mange bedrifter, og når utgiftene begynner å løpe høyt, er det ikke uvanlig for eiere og ledere å gjøre kutt i dette området nettopp fordi det er så stort. Dette kan føre til underbemanning, men det fører til mange flere problemer for et foretak. Enhver beslutning om å redusere staben under optimal nivå bør bare gjennomføres med en klar forståelse av de negative konsekvensene av underbemanning.

understaffing

Et underbemannet selskap mangler tilstrekkelige ansatte til å dekke den vanlige arbeidsbelastningen og fullføre arbeidsoppgaver effektivt. I noen tilfeller er underbemanning resultatet av utfordringer ved å finne egnede arbeidere, men i andre er det tilsiktet på grunn av kostnadsbesparende tiltak. Uansett årsak faller imidlertid underbelastningens byrde for det meste på skuldrene til de eksisterende arbeidstakere, som må ta opp slakk.

Arbeiderutmattelse

Individuelle arbeidstakere i et underbemannet anlegg er pålagt å utføre mer arbeid enn normalt knyttet til jobbene sine. Dette fører til overtretthet og fysisk utmattelse. som igjen fører til en nedgang i produktiviteten. Trette arbeidere som prøver å jobbe raskere for å møte kvoter, er ofte mer utsatt for ulykker. I tillegg, fordi fokuset er på å møte tidsfrister og kvoter, reduseres ansattes kreativitet og oppfinnsomhet, noe som utgjør et reelt problem for firmaer som stoler på medarbeidernes problemløsende ferdigheter. Til slutt vil kundene dine ofte ikke motta rettidig og passende støtte, slik at total kundeservice lider.

Lav moral

Lav moral er et annet vanlig problem forbundet med underbemanning i en bedrift. Over tid, som eksisterende ansatte mister håp om at de vil få lindring fra de altfor undertrykkende arbeidsforholdene, blir de ofte utilfredse med ledelsen og jobben generelt. Lav moral fører arbeidstakere til å ta flere dager uten jobb, savner frister, og mister interessen for jobbene sine. Disse faktorene fører alle til lavere samlet produktivitet.

omsetning

En av de dårligste effektene av underbemanning i en bedrift er plutselig høy omsetning, resultatet av demoraliserte medarbeidere som forlater virksomheten for grønnere beite. En høy omsetningsrate er et dyrt problem for en bedrift. Selskapet må betale for å rekruttere og trene nye ansatte. En plutselig nedgang i eksisterende ansatte kan forverre det allerede eksisterende underbemanningsproblemet. I et ekstremt tilfelle kan overdreven omsetning på en allerede underbemannet arbeidsplass føre til at operasjonen stopper.