Hva er entreprenørskap?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Entreprenørskap kan ha flere betydninger for forskjellige mennesker. Til slutt er entreprenørskap når et individ skaper sin egen forretningsmulighet, i stedet for å svare på en sjef og ha en tradisjonell jobb. For eksempel, selv om en lege jobber på sykehus og har en god jobb, er han ikke en gründer. Men hvis den legen bygget sin egen private praksis, ville det bli ansett som entreprenørskap. En gründer tenker utenfor boksen, følger sin egen vei og har en konstant sult for vekst.

Typer entreprenørskap

Small Business Entrepreneurship: Å bygge en liten bedrift er en populær form for entreprenørskap. Denne typen entreprenør er vanligvis noen som driver egen virksomhet og ansetter ansatte eller familiemedlemmer. Mens noen små bedrifter har potensial til å være økonomisk vellykkede, sliter mange med å bli lønnsomme.

Stort selskaps entreprenørskap: Et bedriftsentreprenørskap er et etablert firma som alltid søker nye forretningsmuligheter og skaper innovative produkter og teknologier for å tilfredsstille kundene. Til tross for press fra konkurrenter fortsetter de å streve mot deres mål.

Skalerbar oppstart entreprenørskap: Skalerbare oppstart har risikotaker ved roret som har potensial til å forandre verden. For eksempel er en stor programvare eller nettbasert virksomhet på sosiale medier som Instagram eller Facebook, eller en bedrift som Amazon eller Microsoft eksempler på skalerbare entreprenørskapsmuligheter.

Sosialt entreprenørskap: En sosial entreprenør er en innovatør og en som strever for å gjøre verden til et bedre sted. Denne typen entreprenør søker positive løsninger på sosiale problemer og føler behovet for å hjelpe folk. En sosial entreprenør kan enten være non-profit eller for-profit, men fortjeneste er ikke det primære målet som det er for en skalerbar entreprenør.Et eksempel på en sosial entreprenør ville være noen som bygget en organisasjon utelukkende for å skape produkter eller tjenester for å hjelpe mennesker i nød.

Hvordan lære om entreprenørskap

En av de beste måtene å lære om entreprenørskap er å følge vellykkede entreprenører på deres sosiale medier, lese bøkene sine og lære hvordan de oppnådde sine mål og ble vellykkede. Hvis det er en lokal bedriftsperson som du kjenner og beundrer, spør om de kanskje anser å være mentor. Eller du kan finne veiledere online, for eksempel på Finn en mentor. For lite eller ingen kostnader kan du chatte med en profesjonell i ditt felt og utvikle et partnerskap online eller personlig. Profesjonelle nettverkshendelser, trenings klasser og bransjemøter tilbyr også muligheten til å finne en mentor.

Du kan også ta online kurs i entreprenørskap og ditt spesifikke felt av interesse. Eksemy tilbyr for eksempel flere kurs på entreprenørskap som: Entreprenørskap: 5 nøkler til å bygge en vellykket bedrift av Jack Delosa, grunnlegger av Entrepreneur magazine; Den grunnleggende veiledningen til entreprenørskap av Guy Kawasaki; Entreprenørskap 101: Start & voksen en bedrift fra grunnen og mange andre som har timer med videoopplæringer og artikler. På CodeAcademy kan du lære å kode som åpner opp en verden av forretningsmuligheter som webdesign og mye mer. Du kan også finne flere gratis online kurs ved å bruke søkeordet, "online kurs i entreprenørskap."

Å finne en gründer å modellere, utvikle et forhold til en mentor og dra nytte av all den tilgjengelige utdanningen kan hjelpe deg med å sette deg på farten til suksess. Når du har blitt vellykket, vil videreutdanning innen fagfag og forretningsferdigheter hjelpe deg med å forbedre spillet ditt.

Hvorfor skal du bli en entreprenør?

Å være en gründer er ikke for alle. Du må være en risikotaker og ha tålmodighet, utholdenhet og utholdenhet til å fortsette selv når ting blir tøffe. Men hvis ideen om å være din egen sjef, å gjøre det du elsker og bygge en arv, inspirerer deg, har du sannsynligvis det som trengs for å være en gründer. Når du bestemmer deg for å bli en gründer, kan du gjøre ideene dine til muligheter. Din potensielle inntekt er opp til deg, og du kan jobbe så mye eller så lite som du trenger for å oppnå dine drømmer. Mens det er fleksibilitet og en viss frihet i å være entreprenør, tar det enormt engasjement og mye arbeid for å oppnå suksess.

Anbefalt