Hva er fordelene og ulemperne med en Flextime arbeidsplan og jobbdeling?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Flextime arbeidsplaner og jobbdeling er typer kreative ansettelsesordninger. I en flextime arbeidsplan, er en ansatt pålagt å jobbe et bestemt antall timer på en dag, uke eller måned, men kan angi start- og sluttidspunktet for disse timene. Jobbdeling skjer når to ansatte deler en enkelt heltidsjobb ved hver arbeidstid på deltid, hvor lønnene blir vurdert. Arbeidsgivere og ansatte bør vurdere fordelene og ulempene ved disse ordningene før de gjennomføres.

Fordeler med Flextime Work Schedule

Flextime planlegger gratis ansatte fra begrensningene til stive arbeidstimer. For eksempel kan en ansatt justere sin tidsplan en dag slik at hun kan delta på barnets sportsbegivenhet og gjøre det opp ved å jobbe ekstra timer neste dag. En ansatt som er en "morgenperson" kan foretrekke å jobbe tidlig på dagen og forlate om ettermiddagen. Denne fleksibiliteten øker en ansattes trivsel, produktivitet og lojalitet til selskapet. Arbeidsgivere ser mindre tardiness og fravær og oppdager ofte at ansatte er tilgjengelige for å dekke driftstimer som tidligere var vanskelige å fylle.

Ulemper med Flextime Work Schedule

Effekten av en flextime-arbeidsplan beror på størrelsen på et selskap og dets driftstimer. Mens en arbeidsgiver som er åpen dag og natt, som et sykehus, kan ta imot flextime-ansatte, en virksomhet som kun er åpen fra kl. 9 til kl. hver dag gir lite plass til en alternativ arbeidsplan. Det er også vanskelig å planlegge møter med flextime-ansatte. Tilsynsførere som administrerer flextime-ansatte kan ende opp med å jobbe i ulike timer på dagen, noe som kan føre til kommunikasjonsproblemer.

Fordeler med jobbdeling

Ansatte som ønsker å opprettholde en jobb på et fagområde, men som bare er interessert i å jobbe deltid, bruker ofte jobbdeling. For eksempel kan to leger dele en enkelt lege stilling på en medisinsk klinikk hvor hver arbeider minst 20 timer per uke. Jobbdeling gjør det mulig for de to ansatte å handle timer etter behov. Etter hvert som medarbeiderne blir mer oppmerksomme på hverandres styrker, kan de gjøre arbeidet mer effektivt, noe som øker produktiviteten for arbeidsgiveren.

Ulemper med jobbdeling

Mens arbeidstidsdeltakere generelt fordeler lønn på en heltidsposisjon i henhold til hvor mye tid hver ansatt jobber, kan arbeidsgiveren fortsatt ha behov for å gi visse fordeler til begge ansatte, noe som kan øke kostnadene. Jobbdeling kan også utgjøre vanskeligheter hvis ansatte ikke kommuniserer godt, er fraværende under møter, har planleggingskonflikter eller uenige om hvordan de skal fullføre sine oppgaver.

Anbefalt