Hvordan gjennomføre en treningsøkt effektivt

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Profesjonelle treningsøkter hjelper medarbeiderne å lære og forstå selskapets retningslinjer og prosedyrer og kan lære dem hvordan de skal være mer effektive i å utføre hverdagens ansvarsoppgaver. Effektiv treningsøkt involverer veldefinerte emner, praktisk involvering og oppfølging for å måle fremgang og forståelse.

Start med en oversikt

Fortell deltakerne hva treningsøkten er ment å formidle før du begynner. Hvis du for eksempel gjennomfører en treningsøkt om å forbedre kundeservice, kan du kanskje si: "I dag skal vi gjennomgå de siste forbrukerundersøkelsene og diskutere funnene, snakke om nye måter å kommunisere via telefon og e-post, og utføre en rolle -spillingssessioner for å demonstrere beste praksis i kundeservice. "Denne tilnærmingen lar deltakerne vite hva som kan forventes når sesjonen utfolder seg.

Følg en agenda

Opprett og distribuer en skriftlig dagsorden for treningsøkten og hold deg på punkt, både med presentert materiale og med tiden. Dagsordenen skal inneholde en øktoversikt, hovedpunkter og delpoeng som skal diskuteres. Angi en tidsramme for hver seksjon, og avvik ikke for langt ute. Hvis du tillater at økten blir sidesporet, kan det tvinge deg til å skynde deg gjennom påfølgende seksjoner og gjøre treningen mindre effektiv.

Involvere deltakerne

Gi muligheter til å trene øktdeltakere for å få praktisk erfaring med det emnet du dekker. For eksempel, hvis økten handler om hvordan du bruker en ny kopimaskin, må deltakerne fysisk gå gjennom trinnene for å legge papir, legge inn adgangskoder, velge funksjoner og skrive ut dokumenter. Hvis økten er viet til å lære et nytt program, har datamaskiner satt opp slik at deltakerne kan se hva du gjør på en stor skjerm mens du etterligner trinnene alene. Be om å spørre deltakerne om å bidra til økten muntlig. For eksempel, spør "Hva synes du er de vanligste årsakene til sen forsendelse?" Og inviter deltakerne til å gi frivillige svar.

Oppfordre tilbakemelding

Bygg på kort tid for spørsmål og svar på slutten av hver del av treningsøkten for å sikre at alle forstår informasjonen som presenteres. Se på publikum for å måle om de "får" materialet. Hvis du ser uttrykk for forvirring eller deltakere snakker med hverandre for å bekrefte informasjon, må du ikke fortsette før alle er oppe i fart. Gjenta nøkkelinformasjon på en annen måte eller gi eksempler på virkelige eksempler for å illustrere poengene dine.

Oppsummer nøkkelpunkter

I likhet med at du startet treningsøkten med en oversikt over hva du var i ferd med å presentere, setter du opp økten ved å oppsummere hva deltakerne skal ta bort fra arrangementet. Oppsummer de viktige områdene av diskusjon, fremhever hovedemner. For eksempel: "For å oppsummere er nøkkelelementene i intern kommunikasjon klarhet, konsistens og respekt." Legg igjen vekt på områder som deltakerne syntes å kjempe med under økten. "Hvis du har et problem med å kommunisere med en kollega, prøv å ta opp problemet en-mot-en eller planlegg et møte med din menneskelige ressursrepresentant for tvistemidling."