Fordeler og ulemper ved Executive Recruiters

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ledende rekrutterere fyller et kritisk behov for human resources avdelinger. Ledende rekrutterere jobber for ledende søkemyndigheter for å fylle ledige stillinger innen sitt spesialområde, for eksempel finans eller publisering. Slike headhunters kan også være generalister, rekruttere for nesten hvilken som helst stilling. Ved å bruke en utøvende rekrutterer og et bemanningsbyrå, kommer det med fordeler og ulemper.

Høy kostnad

En ulempe med å bruke ledende rekrutterere er den høye prisen å leie hos dem. Rekrutterere belaster en prosentandel av kandidatens første års årslønn og bonus som gebyr. Per 2011 er gjennomsnittlig prosentandel 25 prosent; Imidlertid har noen byråer vært kjent for å belaste så høyt som 35 prosent. Denne prisen overstiger langt hvor mye det vanligvis koster en bedrift å plassere annonser og skjermkandidater alene.

Rask omgang

En stor fordel ved å bruke ledende rekrutterere er turnaround-tiden i å ansette ansatte og få dem til å starte. Siden ledende rekrutterere utelukkende intervjuer kandidater og plasserer dem med sine klienter, har nesten alle rekrutterere et betydelig kandidatbasseng for å trekke. Så rekruttereren sannsynligvis allerede har kvalifiserte kandidater klar til å fylle en åpning.En Robert Half-studie viser at gjennomsnittlig ansettelsestid fra start til slutt gjennom tjenesten er 2 1/2 uker - mindre enn det tar for en bedrift å leie på egen hånd.

Kandidat Lojalitet

Kandidater danner ofte lojalitet med sine rekrutterere. Faktisk kan en rekrutterer rutinemessig plassere den samme kandidaten i ulike jobber i løpet av hverandres karrierer. Slike lojalitet er potensielt en ulempe for en arbeidsgiver, fordi rekruttereren kan holde kandidaten informert om andre muligheter som er der ute. Kontraktsmessig kan rekrutterere ikke "trekke" en ny ansatt i ett år; Rekrutterere har imidlertid skjult gjort dette i fortiden - selv om det er svært sjeldent.

Kandidatgaranti

En fordel ved å bruke en executive recruiter er garantiperioden på 90 eller 120 dager som følger en ny leie. Hvis kandidaten ikke trener av andre grunner enn en bedriftsoppsigelse, vil rekruttereren refundere byråavgiften til selskapet. Denne "kandidatgarantien" utgjør risikoen for å ansette i en 90- til 120-dagers tidsperiode.