Forskjell mellom på-jobben trening og lærling programmer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En ting som arbeidsgivere og arbeidstakere deler, er behovet for å plassere dyktige personer i stillinger der de har ferdigheter til å lykkes. Arbeidstakere kan ikke fremme karrieren uten grunnleggende ferdigheter, og arbeidsgivere må kunne vurdere kunnskap og evner til jobbs kandidater for å sikre at en arbeidsstyrke blir produktiv og pålitelig. Både lærlinger og opplæringsprogrammer på arbeidsplassen tar opp disse behovene, men på litt forskjellige måter.

læreplass

Lærling er en form for trening på jobb basert på en formell ordning mellom opplæringsarbeidere, arbeidsgivere og lærlingstipendiater. De fleste lærlingsprogrammer inkluderer også en form for klasserominstruksjon som forbedrer en trainees ferdigheter. Sponsorer består av bransjeorganisasjoner og handelsgrupper som søker å trene nye arbeidere i et felt. Ville lærlinger søke stillinger gjennom en sponsor, som deretter plasserer trainees med individuelle arbeidsgivere. Arbeidsgiver gir lønn, sammen med praktisk ferdighetsopplæring. På slutten av lærling kan arbeidsgiver forlengelse av et tilbud til lærlingen eller tillate lærlingen å forfølge arbeid andre steder.

Opplæring i jobben

En annen vanlig form for trening for bestemte jobber og oppgaver er opplæring på jobb. Den består av formell eller uformell opplæring som finner sted etter at en ansatt har blitt ansatt. Arbeidsgivere kan mandat opplæring på jobb for alle nye arbeidstakere, eller bare for de som mangler visse ferdigheter som er nødvendige for å fylle en stilling. Etter opplæring kan en ansatt utføre oppgaver alene uten tilsyn eller opplæring. Men videreutdanning kan skje når som helst en arbeidsgiver ønsker å forbedre ferdighetene til en arbeidstaker eller en gruppe arbeidstakere.

Regulering

En viktig forskjell mellom lærlinger og opplæring på arbeidsplassen er reguleringsformen for hver treningsmetode. Lærlingskap er høyt regulert av stater, den føderale regjeringen og organisasjoner som sponser dem. Disse forskriftene omfatter aldersgrenser og lønnskurser for lærlinger, arbeidsforhold og undervisningskvalitet. Arbeidsopplæring faller for hver enkelt arbeidsgiver å organisere. Dette betyr at ansatte som får opplæring bare er dekket av generell arbeidslovgivning som beskytter sine grunnleggende rettigheter.

Fordeler og ulemper

Hver type trening har sine egne fordeler og ulemper. Lærlingstilbud tillater arbeidsgivere å få billig arbeid i bytte for kompetanseopplæring. Imidlertid leverer de ikke alltid heltid, fastansatte. Likeledes kan lærlinger oppnå verdifull erfaring, men ikke nødvendigvis en fast stilling gjennom et lærlingsprogram. Opplæring på jobb er bare verdifull for arbeidstakere som kan bli ansatt til tross for mangel på visse ferdigheter. Det koster også tid og penger for en arbeidsgiver å tilby jobbopplæring til en ansatt som allerede mottar en standardlønn. Men resultatet av en effektiv opplæring av en arbeidsgiver er en sterkere arbeidsstyrke og en større forståelse av medarbeidernes ferdigheter.